Staţii de încărcare pentru vehicule electrice în judeţul Vâlcea | Constantin Rădulescu, preşedintele CJ: "Proiect de peste un milion de euro, bani europeni"

luni, 25 iulie 2022

Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat un nou proiect cu finanţare europeană ce prevede amplasarea a 20 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

În ultima ședință ordinară a CJ Vâlcea, au fost aprobate studiul de fezabilitate și documentațiile tehnico-economice pentru un nou proiect cu finanțare europeană, ce presupune amplasarea unor stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Investiția, în valoare totală de 5.402.438.81 lei (fără TVA), prevede amplasarea a 20 de stații de încărcare, care vor fi situate în zona obiectivelor turistice importante, unde se înregistrează trafic rutier intens, dar și în zone de mare trafic industrial sau privat.

"Am auzit şi ne-am ocupat. Iată că am aprobat prin hotărâre de consiliu, la propunerea mea, şi le mulţumesc consilierilor judeţeni pentru că faptul că au ridicat toţi mâna, să facem un proiect interesant. Staţii de încărcare pentru maşinile electrice. Există o problemă. Maşinile electrice există, numai că sunt puţine locuri unde le poţi încărca. Şi atunci, Consiliul Judeţean Vâlcea va accesa fonduri europene şi vom face 20 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice. Avem voie pe drumurile judeţene.

Sunt 20 de locaţii, proiectul este la aproape 5,5 milioane de lei, adică peste un milion de euro. Şi avem aşa: Mănăstirea Dintr-un Lemn, unde avem chiar două staţii, Muereasca de Sus, Mănăstirea Frăsinei, Berbeşti, Milostea, Slătioara, Lungeşti, în Nicolae Bălcescu, Budeşti, Drăgoeşti, Călimăneşti, Câineni, Titeşti, Gura Latoriţei, Malaia, Mănăstirea Bistriţa, Mănăstirea Horezu şi la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. 20 de staţii de încărcare pentru maşini în judeţul Vâlcea, pe drumurile judeţene, în locaţiile de mai sus. Proiect de peste un milion de euro, bani europeni", a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.

Staţii de încărcare pentru vehicule electrice în judeţul Vâlcea | Constantin Rădulescu, preşedintele CJ: "Proiect de peste un milion de euro, bani europeni"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe