|vineri, iulie 1, 2022
 • Follow Us!

In atentia primarului Mircia Gutau: Educatoarele si parintii copiilor sunt impotriva desfiintarii Gradinitei cu Program Prelungit Nr. 6 Ramnicu Valcea 

hqdefault

 

MEMORIU IMPOTRIVA DESFIINTARII GRADINITEI CU PROGRAM PRELUNGIT NR 6, RAMNICU VALCEA

Catre: Ministerul Educatiei Nationale

Institutia Prefectului Judetului Valcea

Consiliul Judetean Valcea

Inspectoratul Scolar al Judetului Valcea

FSE Spiru Haret

Luand in considerare expunerea domnului primar al Municipiului Ramnicu Valcea din interviul televizat la postul TV Antena 3, Valcea, din data de 24.05.2022, interviu prin care a anuntat desfiintarea Gradinitei cu P.P. Nr. 6 (structura a Scolii Gimnaziale Nr.13, Rm. Valcea) si schimbarea destinatiei imobilului unde aceasta functioneaza, din gradinita in cresa, personalul unitatii si parintii prescolarilor afland prin intermediul emisiunii sus mentionate, va expunem urmatoarele aspecte:

 • Gradinita Nr. 6, este o unitate cu traditie in zona Ostroveni si

am acordat toata increderea intregului colectiv al unitatii, cadre didactice si nedidactice;

 • Activitatea educationala se desfasoara in conditii optime unitatea

este functionala, nu au existat intreruperi ale activitatii pentru a lua decizia desfiintarii acesteia.

 • Nu exista o situatie temeinic justificata pentru schimbarea

destinatiei din gradinita in cresa, avand in vedere ca GPP Nr.6, pentru anul scolar 2022-2023, are aprobate prin reteaua scolara 6 grupe de prescolari, din care 3 grupe cu program prelungit si  3 grupe cu program normal;

 • Reinscrierile si inscrierile de prescolari s-au efectuat in

perioadele prevazute de legislatia in vigoare, fiind inscrisi pana la aceasta data, un numar de 73 de prescolari la program normal si 95 de prescolari la program prelungit;

 • Numarul prescolarilor inscrisi este net superior numarului de

anteprescolari (un numar de 46 de copii), care frecventeaza cresele in zona Ostroveni, tinand seama de introducerea grupei mari in sistemul de invatamant obligatoriu, urmand ca din anul 2023 si grupa mijlocie sa devina obligatorie.

Parintii si cadrele didactice nu suntem de acord cu relocarea

abuziva a copiilor prescolari in diverse spatii  din gradinite ale municipiului: Dumbrava Minunata, GPP Ostroveni 3, Ostroveni 2, Ostroveni 1. Prescolarii din zona arondata Gradinitei PP Nr 6, Rm. Valcea nu vor avea spatii corespunzatoare desfasurarii in conditii optime a activitatii instructiv-educative, acestea fiind spatiile ramase eliberate in urma mutarii grupelor de cresa din gradinite. Este cunoscut faptul, ca o grupa de cresa functioneaza cu un numar redus de copii, comparativ cu o grupa de gradinita. Acest lucru poate fi demonstrat cu fisele de prezenta ale celor doua grupe de cresa care functioneaza in cadrul unitatii si fiselor de prezenta ale prescolarilor celor 6 grupe de gradinita.

Mentionam numarul de copii inscrisi pe grupe la Gradinita PP

Nr. 6, pentru anul scolar 2022-2023, pana la acest moment:

 • Program normal: grupa mica – 21 copii, grupa mijlocie – 25 copii, grupa mare – 27 copii;
 • program prelungit: grupa mica- 35 copii, grupa mijlocie – 30 copii, grupa mare- 30 copii;

Parintii vor fi nevoiti sa parcurga distante relativ mari pentru a

duce copiii sa frecventeze gradinita in diverse locatii din municipiu, cu spatii improprii si supraaglomerate.

Credem ca procedurile de schimbare de destinatie a cladirii in

care functioneaza gradinita, din anul 2007 si pana in prezent, sunt conditionate de emiterea Consiliului de Administratie al ISJ Valcea si MEN si facem apel a nu se da acordul pentru desfiintarea Gradinitei PP Nr.6, Rm. Valcea, intrucat aceasta hotarare a administratiei locale, ar defavoriza copiii prescolari si familiile acestora, cadrele didactice titulare ale acestei unitati si personalul nedidactic.

Cunoscand prevederile art.112 alin 6, din Legea nr.1/2011 – Legea

Educatiei Nationale “Schimbarea destinatiei bazei materiale a institutiilor si unitatilor de invatamant preuniversitar  de stat se poate face de catre autoritatile adminitratiei publice locale numai cu avizul conform al ministrului educatiei nationale. Procedura elaborarii avizului conform si conditiile necesare acordarii acestuia se aproba prin ordin al ministrului educatiei nationale” si conform Procedurii din 13.12.2021 emitent Ministerul Educatiei, publicata in MO, nr.37/13.01.2022,  aprobata prin Ordinul nr. 6031/13.12.2021, publicata in Monitorul Oficial, partea I, nr.37/13.01.2022, imobilul in care functioneaza GPP Nr.6, nu se incadreaza in prevederile reglementate de procedura, functionand fara intreruperea activitatii educationale din luna noiembrie 2007 pana in prezent, cu un numar considerabil de prescolari, peste normativul prevazut de legislatia in vigoare (maxim 20 de copii/grupa de prescolari).

Consideram abuzive demersurile facute de Primaria Municipiului

Rm. Valcea, acest sediu fiind construit in anul 2007 pentru Gradinita Nr. 6, pana la acel moment, gradinita functionand intr-un spatiu impropriu desfasurarii activitatii educationale – camin internat al Liceului Economic, actualmente locuinte sociale.

Dupa 15 ani de functionare in noul sediu, gradinita  urmeaza

sa fie desfiintata, personalul divizat si relocat dupa bunul plac al administratiei publice locale, pierzandu-si astfel titulatura din unitatea cu personalitete juridica, Scoala Gimnaziala Nr.13, Rm. Valcea/Gradinita PP Nr.6, aprox. 170 de familii, copii si parinti/bunici pusi pe drumuri intre gradinitele municipiului si asa cu spatii supraaglomerate.

Cerem Ministerulului Educatiei Nationale, Institutiei Prefectului Judetului Valcea, Consiliului Judetean Valcea, Inspectoratului Scolar al Judetului Valcea, FSE Spiru Haret, in baza celor sesizate privind schimbarea destinatiei imobilului in care functioneaza gradinita in cresa publica, sa aiba in vedere importanta majora a GPP Nr. 6 pentru cetatenii din zona Ostroveni a Municipiului Rm. Valcea si pentru personalul angajat al unitatii de invatamant si, ca atare, aceasta sa nu poata fi desfiintata in mod abuziv la propunerea domnului primar al Municipiului Rm. Valcea, Mircia Gutau.

Solicitam factorilor de decizie pastratea Gradinitei PP Nr.6 in reteaua scolara, mentinand astfel o unitate de invatamant stabile care a functionat mai bine de 60 de ani si ducand la imbunatatirea constanta a rezultatelor procesului instructive-educativ.

Fara studiu de impact si consultatrea societatii civice din cartierul Ostroveni, unul din cele mai populate cartiere, cu gradinite supraaglomerate, desfiintarea GPP Nr 6 si nu numai a acestei gradinite din municipiu, este un act de nerespectare a tuturor criteriilor socio-economice, demografice si a tuturor principiilor unei societati democratice.

 

Cu respect,                                                                                 9.06.2022

Cadrele didactice si nedidactice ale GPP Nr. 6, Rm. Valcea

Parintii prescolarilor

3 Responses to In atentia primarului Mircia Gutau: Educatoarele si parintii copiilor sunt impotriva desfiintarii Gradinitei cu Program Prelungit Nr. 6 Ramnicu Valcea

 1. Fuiorea Bogdan

  Nu sunt deacord cu desființarea grădiniței

   
 2. Zarioiu Alina

  Sunt unul din părintii afectati de această decizie de neînteles a Primăriei! Nu sunt de acord cu aceasta decizie, rog oficialitătile sa renunte la acest demers care nu are nici un sens!

   
 3. Cranga Elena Paula

  Nu sunt de acord cu desfiintarea Gradinitei Nr 6 din Ostroveni.Cu o zi înainte de sfârşit anului şcolar, ne-au anunţat că se desfiinţează această grădiniţă.Va rugam domnule primar Mircea Gutau sa vă ganditi si sa luati o decizie corecta si nu impotriva copiilor!

   

Leave a Response