DEPUTATUL EUGEN NEAȚĂ: INIȚIATIVA MEA LEGISLATIVĂ LA COMITETUL OLIMPIC ROMÂN

joi, 19 mai 2022

Zilele trecute am avut o întâlnire cu Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic Român și cu George Boroi, secretar general al aceluiași for olimpic.

f_350_200_16777215_00_images_banner6_neata_sport_2.jpg

Se apropie momentul în care una dintre cele mai apreciate inițiative pe care le-am depus în Parlamentul României va merge pentru vot în Comisia pentru tineret și sport, înainte de a ajunge în plen, pentru adoptare.

Este vorba despre includerea pe lista celor care pot beneficia de o pensie viageră după încheierea activității a tuturor sportivilor medaliați cu aur, argint și bronz la competiții olimpice, mondiale și europene și pe antrenorii lor.

Am avut privilegiul unei discuții aplicate cu cei doi oameni care văd foarte clar necesitatea acestei recompense naționale pentru sportivii și pentru antrenorii care au adus glorie națiunii române la cel mai înalt nivel competițional.

Am discutat încă o dată și mai aplicat despre argumentele de susținere care însoțesc inițiativa și i-am invitat pe reprezentanții Comitetului Olimpic Român să susținem împreună această inițiativă în fața Comisia pentru tineret și sport, atunci când aceasta va organiza dezbaterile și votul pentru această inițiativă. M-a însoțit la întâlnire deputatul Vasile Cîtea, fost sportiv și președinte al Federației Române de Box.

Una dintre cele mai importante sugestii de completare a inițiativei mele legislative, făcută de reprezentanții Comitetului Olimpic Român, este limitarea vârstei la care antrenorii sportivilor pot beneficia de pensia viageră pentru a stimula rămânerea lor în activitate o perioadă rezonabilă de timp pentru a pregăti mai multe generații de sportivi de înaltă performanță.

Mulțumesc și cu acest prilej președintelui Mihai Covaliu și secretarului general George Boroi pentru primire, pentru discuție și, anticipat, pentru prezența în comisia care va da votul final acestei inițiative înainte de a ajunge în plenul Parlamentului român.

Eugen Neață-Deputat PSD Vâlce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe