Sfaturi pentru a călători în siguranţă şi confortabil cu avionul cu bebeluşii

vineri, 22 aprilie 2022

 

https://images.unsplash.com/photo-1513492702219-923ec8c62a2f 

Călătoriile cu avionul cu un copil mai mic de doi ani pot fi o adevărată provocare dacă nu ştii cum să le planifici. Pentru a fi liniştiţi şi cooperanţi la drum lung, este esenţial ca micuţii să se simtă cât mai confortabil şi, deloc în ultimul rând, să fie în siguranţă maximă atât în timpul zborului, cât şi după acesta. 

 

Acest lucru se poate realiza doar printr-o organizare şi planificare atentă şi cu câteva dotări suplimentare. Gama de produse Thule în România pare a fi ideală pentru părinţii care trebuie să zboare cu avionul cu un copil mic şi se dovedesc în investiţie inteligentă în confortul şi siguranţa celor mici. Dar sunt şi alte lucruri de care părinţii ar trebui să ţină cont. 

Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta să călătoreşti în cele mai bune condiţii, fără stres şi plânsete, cu un bebeluş. 

Ocupă-te cu atenţie de planificarea călătoriei

Când faci rezervarea pentru biletele de avion menţionează vârsta tuturor pasagerilor şi întreabă dacă sunt reglementări de care ar trebui să ţii cont. Unele companii aeriene, de exemplu, nu accepta zborurile cu bebeluşii mai mici de două săptămâni, iar altele percep taxe suplimentare pentru scaunul auto sau cărucioare. 

Dacă urmează să călătoreşti cu un copil mic care este probabil că va dormi tot drumul, alege locurile din faţă. Pe de altă parte, dacă este un bebeluş activ, poţi alege un loc mai în spate pentru a beneficia de buzunarele scaunelor din faţă pentru depozitarea jucăriilor sau a accesoriilor. 

Un alt lucru de care ar trebui să ţii cont este să eviţi să călătoreşti în perioada de somn a copilului pentru că este posibil să nu poată dormi şi să devină foarte agitat. 

Ce să ai în vedere pentru călătoriile internaţionale

Dacă urmează să faci un drum cu avionul în străinătate consultă-te cu medicul pediatru în vederea vaccinării corespunzătoare. Informează-te în legătură cu vaccinurile necesare în ţara de destinaţie şi programează-le din timp. 

De asemenea, înainte de călătorie solicită-i medicului pediatru un consult pentru a verifica dacă micuţul este apt pentru călătorie şi nu există infecţii ale urechii sau alte boli care pot interfera cu zborul. 

Dacă este în perioada de creştere a dinţişorilor, solicită un analgezic pe care să îl poţi administra uşor în timpul zborului. 

Ce să pui în bagaje când călătoreşti cu avionul cu bebeluşii

Dacă urmează să zbori cu avionul cu un bebeluş, alege geanta de mâna potrivită. Aceasta trebuie să fie uşor de transportat şi să se încadreze în limitele de greutate şi dimensiuni impuse de compania aeriană. Când împachetezi, ia în considerare întârzierile şi escalele şi asigură-te că pui şi provizii suplimentare.

Bagajul pentru un bebeluş cu care urmează să zbori trebuie să conţină:

  • Scutece de schimb
  • O păturică
  • Gustări, formula de lapte, ceai şi alte băuturi preferate de micuţ
  • Formula de lapte premasurată în punguţe separat pe care să le poţi folosi uşor
  • O baveţică şi schimburi suplimentare pentru micuţ
  • Şerveţele umede
  • Pungi goale de plastic pentru scutecele murdare şi şerveţelele folosite
  • Un biberon şi o suzetă de rezervă
  • Jucării distractive dar care nu produc zgomot
  • O mică trusa medicală
  • Un antiseptic pentru mâini

 

Ce să faci la aeroport dacă ai un bebeluş

Prima regulă de care trebuie să ştii cont când călătoreşti cu un bebeluş este să ajungi devreme la aeroport. Chiar dacă ai făcut toate pregătirile necesare, este foarte posibil să apară mici accidente şi motive neaşteptate de întârziere. Dacă vei ajunge mai devreme în aeroport atât părinţii, cât şi copiii vor experimenta mai puţin stres.

Iată alte sfaturi utile de care să ţii cont în aeroport:

  • Când faci check-inul, anunţă că urmează să călătoreşti cu un bebeluş şi că ai un scaun auto sau un cărucior.
  • Schimbă scutecelul micuţului înainte de a urca în avion.
  • Evită alăptarea sau hrănirea bebeluşului chiar înainte de îmbarcare pentru a ca acesta să nu adoarmă şi să se trezească brusc şi speriat în avion. Cel mai bine ar fi să îl hrăneşti după ce te-ai îmbarcat şi eşti de scaun.

 

Ce poţi face în timpul zborului cu un bebeluş

În condiţii străine, chiar şi cei mai liniştiţi copii pot devin brusc agitaţi. Încearcă să nu intri în panică şi să păstrezi o atitudine calmă şi împăciuitoare. Recunoaşte față de ceilalţi pasageri că eşti în dificultate şi că e primul zbor cu bebeluşul tău şi cere-ţi scuze pentru disconfortul creat. Astfel, ei vor fi mai înţelegători şi chiar se vor oferi să te ajute.

Iată alte sfaturi de care poţi ţine cont pentru a uşura călătoria cu avionul:

Ajută copilul să se adapteze la schimbările de presiune şi încurajează-l să înghită în timpul decolării şi a aterizări alăptându-l, folosind o suzetă sau biberonul cu ceai.

Pentru ca micuţul să nu sufere de deshidratarea cauzată de zbor, fă tot posibilul pentru a-l menţine bine hidratat.

Dacă trebui să îi schimbi scutecul vorbeşte cu însoţitorul de zbor - acesta îţi poate permite să foloseşti scaunul lui sau să îţi asigure un spaţiu potrivit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe