Proiect european de peste 70 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere din municipiul Râmnicu Vâlcea

luni, 11 aprilie 2022

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a finalizat implementarea unui proiect european de 70,2 mil. lei (peste 14 mil. euro), din care 25,8 mil. lei (peste 5 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, ce a prevăzut  construirea unei artere de legătură între bulevardele Nicolae Bălcescu şi Tineretului, inclusiv a rampelor aferente pasajului suprateran de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi. Investiţiile au fost realizate în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4E, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

În cadrul proiectului a fost extinsă reţeaua de piste pentru biciclete şi a fost dezvoltat parcul companiei locale de transport de călători prin achiziţionarea unor vehicule noi, nepoluante. Au fost achiziţionate şapte autobuze cu facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă şi pentru nevăzători, sisteme e-ticketing, de supraveghere video, de prioritizare în trafic, de monitorizare şi informare a călătorilor. Au fost înfiinţate staţii noi de autobuz, au fost create alei pietonale, iar arterele de circulaţie au fost delimitate prin realizarea unor spaţii verzi.

’’Pe lângă infrastructura rutieră, am achiziţionat şi aceste autobuze articulate Conecto NGT, care pot transporta până la 162 de persoane. Au motoare alimentate cu gaz natural comprimat, motoare ecologice, cu o eficienţă foarte ridicată, cu un consum de combustibil mai mic cu 20% faţă de autobuzele vechi, cu emisii reduse de dioxid de carbon’’, a declarat Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea’’, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe