La ce informații trebuie să fii atent când îți cumperi o mașină second hand?

miercuri, 20 aprilie 2022

 

   Achiziția unei mașini este, în sine, o acțiune care nu necesită foarte mult timp. Totuși, ceea ce îți poate da, cu adevărat, bătăi de cap, este research-ul dinaintea azhiției. Există mulți factori importanți care trebuie luați în calcul înainte de a alege mașina pe care să o achiziționezi, motiv pentru care aici vei regăsi câteva informații utile care îți pot fi de folos în demersul tău.

Iată ce informații trebuie să stii înainte de a cumpara o masină la mâna a doua

  1. Verifică kilometrajul

Gradul de uzură al unei mașini poate fi determinat de numărul de kilometri pe care aceasta îi are la bord. Cu cât numărul este mai mare, cu atât șansele ca mașina să fie mai uzată cresc. O mașină cu grad ridicat de uzură poate să necesite o investiție mai mare, pe termen lung, pentru a o întreține. Deși economisești sume importante de bani la achiziție, când alegi o mașină uzată, pe termen lung, există șanse să fii nevoit să investești în plus.

2. Uzura mașinii

Numărul mare de kilometri de la bord nu este singurul indiciu că o mașină este uzată. Aruncă o privire la gradul de uzură al pedalei de accelerație și al scaunului șoferului. Ele îți pot indica cât de mult a fost utilizată mașina și cât de bine fost întreținută.

3. Motor

A alege un motor pe benzina sau diesel este o misiune tot mai grea și necesită o documentare mai ampla pentru a stabili ce tip de motor ți se potrivește. La achizitionare, unii șoferi caută autoturisme care le pot asigura un minim de confort și care nu necesită o investiție prea mare, în timp ce alții sunt dispuși să investească suplimentar în anumite performanțe. Este recomandat să stabilești așteptările pe care le ai de la noua mașină, pentru a determina dacă ți se potrivesc mașinile pe motorină sau cele pe benzină.

4. Dotări

Confortul trebuie să fie una dintre prioritățile unui cumpărător de mașini. Așteptările cresc sau scad de la un cumpărător la altul, fiind un factor subiectiv, în funcție de nevoile pe care mașina trebuie să le îndeplinească. E important să ții cont de scopul pe care îl va îndeplini mașina, iar, ulterior, să verifici dacă dotările mașinii pe care dorești să o achiziționezi corespund nevoilor tale. Într-adevăr, multe dintre ele pot fi adăugate, pe parcurs, însă e bine să ții cont că fiecare dotare în plus necesită o investiție pentru tine (nu doar financiar, cât și ore în șir de căutări). Ține cont de acest aspect când achiziționezi mașina.

5. Prețul

Deși vorbim despre mașini second hand, nu vorbim neapărat de prețuri mici. Marca, dotările, anul fabricației, motorul pot fi factori care cresc prețul mașinilor. E important să ții cont de partea financiară. Poți achiziționa mașini rulate în rate de la automobile.lamaritec.ro și îți poți filtra căutările în funcție de aspectele menționate anterior, cu doar câteva click-uri.

Într-adevăr, sunt mulți alți factori de care trebuie să ții cont, însă urmând acest set de sfaturi, cu siguranță va fi nevoie să mai bifezi doar o mică parte dintre condițiile ce trebuie îndeplinite de pe lista ta.

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe