Dezvăluiri în seria de reportaje „România, te iubesc” despre „băiatul deștept” Bogdan Badea, cel care conduce Hidroelectrica

joi, 3 martie 2022

 

Facturile consumatorilor casnici au explodat şi din cauza unei proaste gestionări a sistemului energetic. Avem în continuare grupuri energetice poluante, în care nu s-ainvestit, și care folosesc tehnologie învechită. Companiile controlate de statul român sunt mulse în fiecare an de banii de investiţii pentru a plăti o armată de sinecurişti şi lipitori de afişe şi posesori de carnet de partid. Sistemul fără profesioniști adevărați este azi vizibil, și ne costă pe toți.

Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie de producţie în energie cu peste 200 de hidrocentrale, toate construite înainte de 1989. Societatea a trecut printr-o perioadă grea în 2012 atunci când a fost în insolvenţă din cauza contractelor cu “băieţii deştepţi din energie” şi invesţiilor în retehnologizare cu mari probleme tehnice.

Am încercat un interviu şi cu cei care conduc astăzi Hidroelectrica pe bani mulţi.

Bogdan Badea este cel care conduce Hidroelectrica. El a fost numit preşedintele directoratului în 2019 pentru 4 ani, în urma unui proces de selecţie cu mari semne de întrebare. El a condus şi înainte interimar fiind impus politic după ce a ocupat funcţia de secretar de stat în Energie. Apropiat de fostul ministru Daniel Chițoiu a schimbat culoarea politică în funcţie de puterea politică.

Sucursalele Hidroelectrica din ţară sunt conduse tot de oameni impuşi de politic. La Cluj Hidroelectrica este condusă de Marius Florian Cataniciu, soţul deputatei Cataniciu care a trecut prin PDL, PNL, ALDE şi acum partidul lui Dan Voiculescu PPUSL.

La Haţeg, sucursala este condusă de un fost şef politic de la Drumuri şi Poduri.

Sucursala Hidroelectrică Bistriţa este condusă de şefa PNL Pângăraţi.

La Vâlcea este un apropiat al lui Bogdan Badea, la fel ca la Sebeş unde şef la Hidroelectrica este Ovidiu Spătari, tot un PNL-ist care preda şi la Facultatea de Inginerie Sibiu unde Badea a început un doctorat.

La Porţile de Fier şeful Sucursalei este şi consilier judeţean PNL, iar la Curtea de Argeş este un politruc, Georgian Mitrofan, vicepreşedintele ALDE care s-a remarcat mai mult prin activităţi electorale.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe