Claudia Banu: Schimbări legislative mult așteptate!

marți, 15 martie 2022
Începutul de săptămână aduce din Senatul României schimbări legislative mult așteptate :
Astfel, propunerea reprezentată de Legea 564/2021 prevede posibilitatea accesului online pentru toate formalitățile privind constituirea și înregistrarea unei societăți. Toți cei interesați vor putea utiliza mijloace de identificare electronică și mijloace electronice de comunicare pentru înregistrarea la Registrul Comerțului. De asemenea, sunt eliminate multe cerințe birocratice, întreaga procedură de înregistrare fiind mult simplificată.
Detaliile le puteți citi aici
Un alt proiect legislativ votat de Senat vine ca un răspuns pentru miile de cereri aflate pe rolul instanței făcute de persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale care au nevoie urgentă de măsuri de ocrotire graduale și temporare, adaptate nevoilor lor.
Proiectul de lege L541/2021 stabilește un mecanism de ocrotire a drepturilor civile adaptat societății moderne și ne desparte definitiv de regimul juridic învechit și inechitabil al măsurii punerii sub interdicție judecătorească.
În premieră legislativă, s-a recunoscut dreptul oricărei persoane cu capacitate de exercițiu deplină de a da un mandat de ocrotire unei alte persoane apropiate, pentru situația în care nu ar mai putea să se îngrijească singură sau ar fi în imposibilitatea de a își administra bunurile.
Puteți parcurge toate modificarile citind linkul următor https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24019
Senator Claudia Banu
275571734_380821367380472_8397171023564766966_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe