|duminică, iulie 3, 2022
  • Follow Us!

Fostul primar din Alunu, Cristian Birăruți, acuzat de favorizarea unor persoane 

primar-alunu

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a fostului primar din comuna Alunu, județul Vâlcea și a sesizat organele de urmărire penală.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Cristian Birăruți a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane – anunta gds.ro

Astfel, în luna decembrie a anului 2017, în perioada exercitării funcției de primar, persoana evaluată a încheiat în calitate de persoană fizică un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură ce avea în derulare un contract cu Primăria Alunu, având ca obiect asistență și reprezentare, consultanță juridică, redactare înscrisuri la sediul Primăriei, încheiat în luna ianuarie a anului 2017.

La data de 14 august 2019, ANI a constatat și conflictul de interese administrativ în cazul lui Cristian Birăruți , întrucât, în calitate de primar (mandatul 2016 – 2020), a semnat în data de 03 ianuarie 2017 un contract de prestări servicii cu Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea privind susținerea activității Asociației A.S. Oltețul Alunu, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate a deținut funcția de vicepreședinte până la data de 1 septembrie 2017, precum și 12 ordine de plată, încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Leave a Response