Claudia Banu: Premieră - Comisia juridică a Senatului participă la o ședință comună cu membrii Comisiei juridice a Parlamentului Republicii Moldova

joi, 10 februarie 2022

Premieră: Comisia juridică a Senatului participă la o ședință comună cu membrii Comisiei juridice a Parlamentului Republicii Moldova

Delegația română, din care fac parte, participă în perioada 9 -11 februarie, la întrevederile de lucru de la #Chișinău și este condusă de președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, doamna Laura-Iuliana Scântei.

Scopul acestei importante întâlniri este acela de a deschide și mai mult dialogul politic parlamentar pe teme de reformă a legilor privind organizarea sistemului judiciar și #dezvoltarea relațiilor bilaterale. În cadrul întrevederilor de astăzi, Comisia juridică a Senatului României, poartă ample discuții despre procesul de armonizare a legislației cu standardele europene. De asemenea, se discută despre #soluțiile_legislative care contribuie la întărirea statului de drept și care, trebuie să ofere cetățenilor garanția înfăptuirii unei justiții independente și imparțiale. Programul vizitei cuprinde și o dezbatere cu reprezentanți ai societății civile, la invitația Institutului pentru Politici și Reforme Europene de la Chișinău. Momentul vizitei delegației române în Republica Moldova nu este unul ales la întâmplare, ci el se derulează în contextul în care, vecinii noștri se află în plin proces de realizare a #reformelor_în_domeniul_justiției și a #luptei demarate #împotriva_corupției. Astfel, expertiza politico-legislativă pe care senatorii români din Comisia juridică o oferă colegilor deputați juriști de la Chișinău este una extrem de valoroasă.

Ca senator #PNL, consider că, aceste ședințe comune la nivelul comisiilor parlamentare juridice înseamnă oportunitatea de a intensifica relațiile moldo-române, înseamnă deschidere către valorile europene, înseamnă încredere în viitor. E o onoare și o bucurie să fiu aici, la Chișinău și să port discuții cu omologii mei pe teme extrem de actuale și necesare.

#reforme #cooperare
#România_Moldova
#PNL
#ClaudiaMihaelaBanu

FB_IMG_1644517050524

FB_IMG_1644517034881

FB_IMG_1644517053989

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe