Aranjarea mobilei în sufragerie: 7 reguli de bază

marți, 22 februarie 2022

Sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1602028815636-407eaab32c8c?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1740&q=80 

Sufrageria este camera vedetă a oricărei case, așa că aici nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Fiecare detaliu contează pentru creionarea unui decor rafinat, elegant și stilat, demn de toată admirația celor care trec pragul casei tale. Piesele de mobilier sunt primele care ies în evidență într-un living, de aceea trebuie să te concentrezi asupra aranjării lor. În general, obiectul este cel care conferă funcțiunea spațiul. Din acest motiv trebuie să respecți anumite reguli de bază ca să-i oferi încăperii tale un aer degajat. Iată ce trebuie să ai în vedere când aranjezi mobila în camera de zi:

  1. Așază canapeaua la distanță de perete

Atunci când intri în sufragerie primul lucru pe care trebuie să-l vezi este canapeaua. De altfel, configurația ideală a livingului presupune ca această piesă să fie așezată în fața ușii pentru a observa imediat cine intră în încăpere. Totuși, dacă ți-ai ales o piesă grozavă dintr-o gamă de canapele și colțare tapițate, ai grijă să nu o împingi până în perete. Lasă cel puțin câțiva centimetri distanță, ca să lași impresia că sufrageria este mai spațioasă. În cazul în care te bucuri de un living generos, trage canapeaua mai înspre mijlocul camerei și concentrează în jurul ei restul elementelor.

2. Amplasează întâi piesele mari de mobilier

Obiectele mai mari și mai grele trebuie să fie întotdeauna poziționate cât mai departe posibil de intrarea în sufragerie. În acest fel, nu se va mai crea impresia că spațiul este aglomerat.

3. Ia în calcul simetria articolelor folosite

Asimetria oferă un sentiment relaxat și ceva mai degajat. Poate fi plăcut ca scaunele și fotoliile să fie diferite, la fel și comodele și biblioteca. Însă, sufrageria are nevoie de un echilibru în decor. Prin urmare, mizează pe simetrie ca să-i oferi încăperii un aer formal. Asigură-te că există varietate între forme și ia în considerare dimensiunea mobilierului, pentru a nu grupa toate piesele mari sau mici într-o singură parte a camerei.

4. Creează zone de conversație

Sufrageria este locul unde se strânge întreaga familie și unde îți primești prietenii, rudele sau familia. Oamenii care stau aici trebuie să poarte întotdeauna conversațiile în mod natural, lucru care depinde de aranjarea mobilierului. Ține cont ca scaunele, fotoliile și canapeaua să fie amplasate față în față, dar nu neapărat în linie dreaptă. De obicei, toate locurile de șezut trebuie aranjate în acest fel, iar dacă livingul este mare se vor integra mai multe asemenea zone în decor.

5. Păstrează culoare de trecere largi

Traficul din camera de zi este un aspect pe trebuie să-l ai în vedere când aranjezi mobilierul. Este necesar ca articolele achiziționate să fie adaptate dimensiunii camerei ca să rămână suficient spațiu și pentru a te mișca prin încăpere fără să te împiedici de canapea, fotolii sau masă. Zonele de acces trebuie lăsate libere, iar spațiile goale folosite ca și elemente componente ale schemei de design.

6. Alege o masă de cafea mai mare

De obicei, oamenii își îndreaptă atenția spre articolele de dimensiuni reduse. Ei bine, află că o masă de cafea ceva mai mare este potrivită din punct de vedere estetic, dar și funcțional. Aceasta trebuie să e găsească în cel mai important grup de piese de mobilier: canapea, fotolii și măsuță pentru cafea. În cazul în care preferi produsele mai delicate, alege două mese mai mici în locul uneia singure.

7. Folosește mobila ca separator între spații

Livingul este întotdeauna împărțit în mai multe secțiuni. Zonă de dining, birou, colț de lectură, zonă de divertisment, toate pot fi separate între ele cu ajutorul mobilierului. De pildă canapeaua, un dulap mic sau o comodă pot diferenția, cel puțin la nivel vizual, locul de luat masa și cel pentru relaxare.

Mobilierul este cel care înfrumusețează și oferă armonie sufrageriei tale. Ia în considerare aceste aspecte la aranjarea sa în camera de zi, dar ține cont și de celelalte elemente dacă vrei să obții un decor reușit. Covor, corpurile de iluminat sau decorațiunile pot avea un impact deosebit asupra felului în care este amplasată mobila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe