Veste bună! Guvernul a aprobat transmiterea cu titlu gratuit a suprafeței de 20 hectare de pădure în domeniul public al orașului Călimănești

joi, 20 ianuarie 2022

 

Miercuri, Guvernul a aprobat transmiterea cu titlu gratuit a suprafeței de 203.500 mp, fond forestier din grupa I funcțională - vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție, subgrupa 1.4.a. - păduri special amenajate în scop recreativ (păduri-parc), din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin Regia Națională a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al orașului Călimănești.

Pentru suprafața de 203.500 mp prevăzută, Primăria Călimănești are următoarele obligații: să încheie un contrat de administrare cu un ocol silvic, potrivit art. 10 alin. (1) și (2) din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, republicată, cu modificările și completările ulterioare; să respecte regimul silvic, potrivit art. 17 alin. (1) din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, republicată, cu modificările și completările ulterioare; să evidențieze preluarea suprafeței respective în patrimoniul public al Orașului Călimănești; să asigure elaborarea studiului de specilitate pentru suprafața de fond forestier încadrată în categoria funcțională 1.4.a - păduri special amenajate în scop recreativ - păduri-parc, care a făcut obiectul transmiterii și să-l depună în vederea avizării la comisia tehnică de avizare pentru silvicultură, în termen de 2 ani de la data aprobării transmiterii, potrivit prevederilor art. 7 alin. (1) din Legea nr. 220/2018 privind transmiterea unor suprafeţe de fond forestier din grupa I funcţională - vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale.

După aprobarea transmiterii, este interzisă trecerea terenurilor din proprietatea publică în proprietatea privată a orașului Călimănești, prin hotărâre a consiliului local. Suprafața de fond forestier asupra căreia nu sunt executate amenajările prevăzute de studiul de specialitate în termen de 5 ani de la data avizării potrivit prevederilor art. 1 alin. (2) lit. d), revine în domeniul public al statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, prin hotărâre a Guvernului, potrivit prevederilor art. 7 alin. (2) – (3) din Legea nr. 220/2018. Predarea-preluarea suprafeței de 203.500 mp de fond forestier din grupa I funcțională - vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție se va face pe bază de protocol încheiat între Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Orașul Călimănești, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, cu respectarea reglementărilor în vigoare. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu Ministerul Finanțelor vor opera în mod corespunzător datele din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, în conformitate cu anexa nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe