Sparle si soparle, 24.01.2022

duminică, 23 ianuarie 2022
  • Au trecut iată exact 34 de zile de la pronunțarea sentinței de incompatibilitate a primarului din Berbești, Milorad Cumpănășoiu, și nici până astăzi prefectul (!) liberal Sebastian Fârtat nu a emis ordinul de suspendare din funcție a edilului pentru a se putea organiza alegeri locale anticipate. Un caz similar de incompatibilitate este și în comuna Perișani, numai că, anul trecut, fostul primar Ion Sandu a avut ONOAREA de se suspenda singur din funcție, până la pronunțarea definitivă a unei instanțe de judecată, pe când „edilul” liberal Milorad se aude că a făcut presiuni pe la conducerea PNL Vâlcea ca prefectul Fârtat să ia „poziția struțului” în acest caz. La începutul anului trecut, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul primarului Milorad Cumpănășoiu, edil şi fost consilier local al oraşului Berbeşti. În perioada 10 iunie 2017 - 10 mai 2018, Milorad Cumpănășoiu a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi funcţiile de director şi manager în cadrul unei societăţi comerciale al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Vâlcea, în speță CET Govora.

 

  • Edilul din Bălcești, Constantin Aleca, a incasat în 2020 suma totală de aproape 1 miliard de lei vechi din salariile de la primărie. Din declarația de avere a lui Constantin Aleca, mai reiese că acesta deține depozite bancare la Raiffeisen Bank în sumă de peste 610 milioane de lei vechi, două mașini (un VW Touran și o Dacia Break), plus un apartament în orașul Bălcești cumpărat în anul 1991.

 

  • „Nici o ședință fără scandal”, am spune noi despre atitudinea celor 9 consilieri locali liberali din Râmnicu Vâlcea, în frunte cu viceprimarul Virgil Pîrvulescu. Luni, la prima ședință din acest an, consilierii liberali au avut interevenții, dar numai... pe lângă subiectele care erau pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local. Odată cu alegerea unui alt președinte de ședință (în persoana lui Valeru Amza), liberalilor „li se taie macaroana”, deoarece nu vor mai avea voie să vorbească în plen pe lângă proiectele de hotărâri ce sunt pe ordinea de zi, sau să lectureze îndelung din legi. Râmnicenii trebuie că cunoască că liberalii au votat luni împotriva următoarelor proiecte: modificare și completare HCL nr. 208 din 2021; proiect de hotărâre privind stabilire măsuri recuperare cotă de participare lucrări reabilitare blocuri; proiect de hotărâre și raport utilizare parțială excedent anual al bugetului local pentru anul 2022; proiect de hotărâre și raport alipire terenuri situate în Râmnicu Vâlcea, str. Ostroveni, etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe