6 trucuri utile pentru a pregăti carnea de pui

marți, 11 ianuarie 2022

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/VpOpy6QrDrs

Carnea de pui este un ingredient de bază în tradiția culinară a multor țări, motiv pentru care o regăsim în sute sau chiar mii de rețete. Fiind un aliment atât de des folosit, nu e de mirare că există și o serie de trucuri și secrete pentru a prepara carnea de pui. Acestea țin de specificul fiecărei bucătării în parte, însă noi am făcut o selecție a trucurilor universal valabile, pentru a obține niște preparate delicioase.

Nu folosi pielea la gătit

Carnea de pui este considerată un aliment sănătos, datorită conținutului bogat în proteine și a cantității scăzute de grăsime. Partea bună este că această grăsime care nu este foarte sănătoasă pentru consum se află înmagazinată la nivelul pielii, iar astfel poate fi ușor înlăturată. De aceea, atunci când pregătești carne de pui, este recomandat să elimini pielea, pentru a scăpa de acea grăsime nedorită.

Pulpele sunt cele mai aromate

Dacă tot am pomenit de grăsime, trebuie menționat și faptul că pulpele de pui conțin mai multă grăsime decât restul părților componente, însă acesta nu trebuie privit ca un impediment. Datorită grăsimii, carnea de pe pulpe este mult mai aromată, având acel gust specific greu de confundat. De aceea, dacă vrei să oferi mai multă savoare mâncării, este mai bine să folosești pulpele de pui dezosate și fără piele.

Hârtia de copt face carnea mai suculentă

Pieptul de pui este mai dificil de gătit la cuptor, pentru că poate deveni uscat și fad, însă poți rezolva foarte ușor asta cu ajutorul unei bucăți de hârtie de copt. Nu trebuie decât să acoperi puiul cu hârtie de copt înainte de a-l băga la cuptor, iar aceasta îl va împiedica să se mai usuce. Astfel, tot sucul și aromele aferente se vor păstra în carne ceea ce o va face mult mai savuroasă.

Taie pieptul în fâșii

Fie că faci piept de pui la grătar, fie că vrei să-l pui la cuptor, carnea se va pătrunde mai bine dacă o vei tăia în fâșii. Explicația stă în faptul că pieptul de pui este mai gros la un capăt, iar dacă vei pune bucata întreagă pe grătar sau în tavă, este clar că la capătul mai gros se va face mai greu. Tăind pieptul în fâșii, vei obține bucăți de grosimi egale, iar atunci nu trebuie să-ți mai faci griji că acestea vor fi  foarte pătrunse mai bine la un capăt, iar la celălalt mai puțin.

Măsoară temperatura cărnii

Orice gospodină poate să-ți dea seama când puiul este gata și poate fi scos din cuptor, urmărind anumite indicii. Unul din ele ar fi culoarea cărnii, care se schimbă din roz, atunci când puiul este gata. Totuși, se poate ca puiul să nu fie bine pătruns în interior, lucru de care îți vei da seama abia când va ajunge în farfurie.

Un indiciu mult mai exact este temperatura cărnii, care poate fi măsurată foarte ușor cu un termometru de bucătărie. Vârful acestuia se înfige cât mai adânc în carne, iar dacă termometrul indică o temperatură internă de 165 de grade, înseamnă că puiul este gata și poate fi servit.

Carnea nu se consumă foarte fierbinte

Puiul abia scos din cuptor nu trebuie să ajungă direct în farfurie în secunda doi, având nevoie de câteva minute pentru a se mai răci. În acest timp, aromele și sucurile se vor așeza în carne, care va deveni astfel mai gustoasă. În plus, este foarte dificil să savurezi o mâncare fierbinte, pentru că gustul își va fi afectat de temperatura ridicată.

Ar mai fi de adăugat că puiul poate fi consumat în orice moment al zilei, inclusiv la cină, când se recomandă alimente mai ușoare fără multe grăsimi și condimente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe