Maria Tudor, unul dintre cei mai credinciosi, corecti, generoși și mai sensibili oameni de afaceri

luni, 6 decembrie 2021

Activitatea economică a oricărei comunităţi reprezintă o caracteristică de o importanţă tot mai mare în actuala conjuctură, de natură a susţine întreaga structură comunitară şi de a facilita relaţiile acesteia cu alte comunităţi. Dezvoltarea economică a devenit o carte de vizită pentru orice comunitate responsabilă, alăturându-se altor repere precum cultura, istoria sau tradiţiile. Iar în contextul mult prea deselor schimbări din domeniul economic, financiar şi legislativ care au marcat România în ultimii ani, succesul unor antreprenori, mai ales atunci când afacerile pe care le gestionează promovează valori şi bogăţii locale, este unul care trebuie remarcat şi recompensat de comunitatea locală.

Maria Tudor s-a născut la 5 septembrie 1956, în judeţul Neamţ. A absolvit Liceul tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Roman, în anul 1975, şi Facultatea de agronomie din cadrul Universităţii din Craiova, în anul 1980. În 2010 obţine doctoratul la Universitatea din Craiova cu lucrarea „Cercetări privind evaluarea agrobiologică a unor soiuri de nuc în relaţie directă cu condiţiile ecologice din zona subcarpatică a Olteniei”; cercetarea a fost realizată în perioada 2004-2009 la Staţiunea de cercetare –dezvoltare pentru pomicultură din Râmnicu Vâlcea.

După absolvirea Facultăţii de agronomie în 1980, a lucrat ca inginer la Direcţia generală de agricultură şi industrie alimentară a Consiliului popular Olt (1980-1982), la Asociaţia economică Coop Horticola Băbeni (1982-1988), al cărei director a fost în perioada 1986-1988, apoi ca şef-secţie la Vinalcool Drăgăşani SA )1988-1996). Începând cu anul 1996, a înfiinţat, ca asociat unic, societatea comercială Oil Tudav în cadrul căreia a lucrat până în anul 2001 şi apoi şi până în prezent, la Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea SA.

Maria Tudor Arhiepiscopia Ramnicului Varsanufie1

Este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai performanţi oameni de afaceri din municipiul Râmnicu Vâlcea. A dezvoltat în principal afaceri în producţia industrială, în mass-media şi în turismul balnear şi de divertisment. Este iniţiatorul şi finanţatorul singurului post privat de televiziune regională, VTV, realizat în perioada 2003-2008 la cele mai moderne standarde ale momentului. A condus la diversificarea producţiei Uzinii Mecanice Râmnicu Vâlcea SA şi la pătrunderea produselor realizate aici pe pieţele naţionale şi internaţionale. A readus pe harta staţiunilor balneare capacităţile tradiţionale de tratament şi de cazare a oraşului Olăneşti, contribuind substanţial la dezvoltarea turismului şi la modernizarea localităţii. A contribuit la dezvoltarea și la modernizarea stațiunii Mamaia prin achiziționarea hotelului Riviera și prin investițiile realizate aici. A contribuit la plasarea municipiului Râmnicu Vâlcea pe traseele naționale și international de turism prin inaugurarea unui hotel din lanțul Ramada în acest oraș, în prima jumătate a anului 2019.

Firmele înființate, coordonate sau aflate în proprietatea familiei Mariei Tudor au în jur de 1000 de angajați, majoritatea implicate în producția industrială și în serviciile turistice balneare. Valoarea investițiilor din perioada 2014-2018 este de aproximativ 17 milioane euro, respectiv în obiective industriale și turistice (Hotelul OLĂNEȘTI –cca. 3.000.000 euro, Hotel RIVIERA -cca. 5.000.000.000 euro, Hotel RAMADA –cca. 8.000.000 euro, Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea SA -utilaje –cca. 1.000.000 euro). Cea mai mare contribuție la bugetul local este în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe teritoriul căruia sunt realizate activități de producție industrială și de turism, valoarea impozitelor și taxelor locale virate la bugetul local fiind de cca. 1.600.000 lei noi ( de la organizații comerciale) și de 60.000 lei (familia Tudor).În plan social, Maria Tudor este cunoscută ca unul dintre cei mai credinciosi, corecti, generoși și mai sensibili oameni de afaceri. A contribuit de-a lungul anilor la soluționarea a zeci de cazuri sociale, de la asigurarea mijloacelor de evitare a eșecului școlar pentru copiii aflați în condiții familiale precare și până la asigurarea locului de trai pentru copiii orfani, de la nevoia de modernizare a unor spații aflate în administrare publică și până la ctitorirea lăcașelor de cult, de la editarea cărților publicate de autori vâlceni și până la producția emisiunilor de televiziune cu conținut cultural sau de promovare a turismului regional. Prin companiile proprii, Maria Tudor este un partener important în acțiunile publice organizate de autoritățile municipiului Râmnicu Vâlcea și ale județului Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe