În cursul primelor 10 luni din acest an, în Vâlcea, s-au efectuat 1.767 de înmatriculări de firme noi, în creștere față de anul trecut

duminică, 12 decembrie 2021

 

Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a comunicat că, în cursul primelor 10 luni din acest an, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 1.767 de înmatriculări de firme noi, cu 42% mai mult faţă de situaţia din perioada similară din anul 2020. Din cele 1.767 de firme nou înfiinţate, 1117 erau SRL-uri, 240 erau Întreprinderi Individuale (II), 364 erau Persoane Fizice Autorizate (PFA), 44 Instituţii Financiare (IF) şi nici o societate pe acţiuni. Numai în luna octombrie 2021, au fost 171 de înmatriculări de firme noi la nivelul județului Vâlcea.

Începând cu anul acesta, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă  nr. 111/2020, persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului depun la înmatriculare, anual sau ori de câte ori intervine o modificare, o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali; sunt exceptate de la obligaţia depunerii declaraţiei privind beneficiarul real regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale şi societăţile deţinute integral sau majoritar de stat; declaraţia anuală se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale; dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit; în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, în vederea evitării aglomerării ghișeelor, recomandăm ca transmiterea cererilor de  depunere a declarațiilor privind beneficiarii reali să se facă prin mijloacele electronice (portalul de servicii al ONRC sau adresele de e-mail ale ORCT) sau prin corespondenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe