Concertul de colinde al Arhiepiscopiei Râmnicului

vineri, 24 decembrie 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți 21 decembrie, la Biserica „Înălțarea Domnului” din cartierul Ostroveni al Municipiului Râmnicu-Vâlcea a avut loc cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colindăm, Doamne, colind”.

Concertul a fost susținut de către Corala Preoților din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, Corala Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” și Clasa de Canto Prof. Monica-Valentina Scurtu de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu-Vâlcea care, sub bagheta părintelui prof. dr. Siluan Dumitru Scurtu, au prezentat colinde în stil bizantin și de inspirație folclorică, care exprimă bucuria Nașterii Domnului.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cuvântul de binecuvântare împărtășit celor care au vestit prin colinde bucuria Înomenirii Fiului lui Dumnezeu, preoților și credincioșilor, cuvânt transmis de către Părintele Mercurie Daniel Apostol, Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei Râmnicului, a subliniat: „Nașterea Domnului îl duce pe credincios spre veșnica viețuire în Fiul lui Dumnezeu Cel înomenit: „Şi aceasta este viața veșnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis” (Ioan XVII, 3). Fiul lui Dumnezeu nu Se naște pentru Sine, căci Nașterea este chenoză, golire, deșertare, lipsire: „Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o știrbire a fi El întocmai cu Dumnezeu, Ci S-a deșertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, și la înfățișare aflându-Se ca un om, S-a smerit pe Sine” (Filipeni II, 6-8), nu ia trup omenesc din alt motiv decât acela de a-i dărui omului posibilitatea de a renaște”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe