Nichi Ursei –Preşedintele Clubului Epigramiştilor şi Umoriştilor din Vâlcea a încetat din viaţă

duminică, 14 noiembrie 2021

 

 

O veste tristă ne-a copleşit pe toţi, prin dimensiunile care au cuprins întreaga cultură vâlceană. Sâmbătă, 13 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00, la Spitalul nr. 2 din Râmnicu Vâlcea îşi dădea obştescul sfârşit, Nichi Ursei, o mare personalitate a culturii vâlcene. Ani şi ani de zile el a fost preşedintele Clubului Umoriştilor şi Epigramiştilor din Râmnicu Vâlcea.

Creator de reviste cu caracter umoristic, autor a patru volume de poezie şi epigramă, deţinător a peste 100 de premii naţionale, autor a zeci  de antologii de profil, iniţiator şi organizator a 14 editii ale Festivalului Naţional de Satiră şi Umor „Povestea vorbii” din Râmnicu Vâlcea.

Iată doar câteva din performanţele obţinute de-a lungul unei cariere fără egal, obţinute de acest minunat prieten şi coleg de-al nostru, Nichi Ursei. Trebuie subliniat faptul că cel pe care marţi, 16.11.2021, îl vom conduce pe ultimul drum, a fost un membru activ, greu de înlocuit, al Uniunii Epigramiştilor din România.

Reamintim tuturor prietenilor, colaboratorilor cât şi celorlaţi reprezentanţi ai structurilor organizatorice pe linie culturar literară , că prietenul nostru Nichi este depus în capela Bisericii Sf. Ion din Râmnicu Vâlcea. Slujba religioasă, cât şi înmormântarea vor avea loc marţi 16 noiembrie 2021, începând cu orele 12.00 la cimitirul Sf. Ion din Râmnicu Vâlcea.

Dragă Nichi, noi toţi cei care te-am cunoscut, am colaborat şi ţi-am fost adevăraţi prieteni, îţi vom purta o vie amintire, rămânând în inimile şi sufletele noastre ca un prieten şi colaborator adevărat. Tu vei rămâne în veci, pentru noi toţi, un exemplu de dăruire profesională şi un comportament greu de egalat.

Acolo sus unde te duci, pe drumul lin printre stele, să-ţi mai arunci din când în când privirea peste locurile natale, peste Râmnicul copilăriei tale şi să nu-ţi uiţi adevăraţii prieteni care te-au apreciat până în ultima clipă a vieţii tale.

În aceste momente dureroase de despărţire transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate pentru această pierdere irecuperabilă.  Acest mesaj de suflet este transmis de prietenii lui buni în frunte cu Ion Micuţ, Gogu Rusu, Nelu Achim, Tălmaciu Ion.

Îţi vom păstra o vie amintire! Dumnezeu să te odihnească în pace! Dumnezeu să te ierte!

Nicolae Dinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe