Peste 400 de elevi și profesori din Vâlcea, testați pozitiv cu COVID. 19 școli au trecut integral în online

marți, 19 octombrie 2021

Un număr de 421 de elevi şi angajaţi din învăţământ sunt infectaţi în momentul de faţă cu noul coronavirus, au anunţat luni reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

Potrivit DSP, cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 active în prezent sunt în rândul elevilor - 355, în rândul profesorilor şi personalului auxiliar fiind înregistrate 66 de cazuri.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea au precizat că din cauza acestor îmbolnăviri, 100 de clase din 41 de şcoli au suspendate cursurile cu prezenţă fizică şi alte 12 au solicitat trecerea în sistem online a tuturor claselor, în baza Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 5338/1082/01.10.2021 - scriu stirileprotv.ro

Cele mai multe şcoli cu activitatea trecută în sistem online sunt din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde rata de incidenţă a trecut de 11 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori. Între aceste şcoli sunt patru colegii (Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab”, Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, Colegiul Energetic şi Colegiul Economic), Seminarul Teologic Ortodox şi una dintre cele mai mari grădiniţe cu program prelungit din oraş - Ostroveni 2.

De asemenea, Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea, Grădinița cu program prelungit Ostroveni 2 din Râmnicu Vâlcea, Scoala Gimnazială Rusănești din comuna Fârtățești, Școala Primară Dozești din comuna Fârtățești, Grădinița cu program prelungit Fârtățești, Școala Gimnazială Berislăveștiși Grădinița cu program normal Berislăvești sunt cele 7 unități care de marti, 19 octombrie, vor funcționa cu toate clasele/grupele în sistem online.

Potrivit bilanțului emis, luni (18 octombrie 2021), de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, 261 decese (134 bărbați și 127 femei), iar 1.764 de persoane sunt internate la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe