Amenajarea unui apartament tip studio: 3 trucuri practice

marți, 26 octombrie 2021

Casa ta este un apartament tip studio? Amenajarea / utilarea unui astfel de spațiu rezidențial redus poate reprezenta o adevărată provocare. Însă așa cum vei vedea mai jos, există o mulțime de soluții practice pe care le poti implementa cu succes într-un astfel de proiect 

Amenajarea unui apartament tip studio pe baza următoarelor recomandări îți permite să te bucuri de confort și utilitate, în fiecare zonă a acestui perimetru pe care tu îl numești “Acasă”: Iată cele mai importante informații, în acest sens:   

1. Alegerea cromaticii pentru apartamentul tip studio

Culorile neutre, deschise îți permit să conturezi ideea unui spațiu mult mai aerisit, chiar și atunci când suprafața respectivă măsoară un număr limitat de metri pătrați. În aceeași ordine de idei, principiile teoriei culorilor în amenajare îți pot fi de un real folos: 

De exemplu, bazează-te pe contrastul produs între o nuanță caldă (roșu, galben, portocaliu) ce formează impresia de apropiere și una rece (verde sau albastru), ce pare că se depărtează de privitor. Astfel, spațiul apartamentului studio poate fi extins, din punct de vedere vizual. 

Îți recomandăm să aplici vopsea din zona nuanțelor reci pe trei dintre cei patru pereți ai camerei, urmând ca cel de-al patru perete să fie vopsit într-o nuanță caldă. Este încă un mod prin care se poate crea impresia de amplificare a unui spațiu rezidențial de dimensiuni reduse.   

2. Pătrunderea luminii naturale în apartamentul tip studio

Într-o locuință de doar câțiva zeci de metri pătrați, lumina ce vine de afară joacă un rol esențial în generarea ideii de “mai mult spațiu”. Dacă îți dorești să utilizezi avantajul luminii naturale pentru obținerea acestui efect vizual, iată ce ai de făcut: 

Evită să montezi la ferestre draperii sau jaluzele în culori închise (navy, maro abanos, verde crud, vișiniu), sau din materiale ce împiedică lumina naturală să pătrundă în interior. 

Alege, în schimb, să ai la geamuri draperii străvezii, iar dacă lipsa de intimitate reprezintă o problemă reală, montează la geamuri jaluzele sau storuri exterioare, pe care să le ții în timpul zilei strânse. 

Alege să montezi în spațiul apartamentului tip studio piese de mobilier, elemente de decor și plăci ceramice cu suprafețe cât mai lucioase. Acestea permit luminii exterioare să se reflecte de pe textura lor înapoi în spațiului camerei. O zonă cât mai luminată generează impresia de spațiu mult mai aerisit. 

De asemenea, optează pentru varianta oglinzilor supradimensionate, ce permit același nivel de nivel de reflexie ridicat al luminii naturale de afară. Evită să blochezi geamurile cu elemente de mobilier voluminoase, sau să dispui în acest spațiu de suprafețe acoperite cu nuanțe închise, ce absorb lumina exterioară, fără a o mai respinge înapoi în cameră. 

3. Utilizarea inteligentă a spațiilor din acest perimetru

Îți dorești confort sporit în apartamentul tip studio pe care îl deții, chiar și atunci când suprafața de care dispui este una restrânsă? Există soluții pentru orice tip de locuință, simplu de pus în practică, astfel încât să poți obține rezultate pe măsura așteptărilor.

De exemplu, desfășurarea pe verticală a pieselor de mobilier / spațiilor pentru depozitare asigură mai mult loc pentru articolele vestimentare / documente / produsele de îngrijire personală. Măsoară cu atenție zonele disponibile din casă, pentru a comanda dulapuri cât mai înalte sau cu o structură modulară, ce dispun de corpuri atașabile prin înșurubare. 

Mizează pe soluția pieselor de mobilier retractabile, fie că ne referim aici la canapea, birou sau la anumite elemente funcționale ale șifonierului (ex: ușile glisante ale acestuia, ideale pentru un spațiu restrâns).   

De asemenea, mascarea produselor electrocasnice de bucătărie, precum și a soluțiilor pentru încălzirea casei (ex: cazane și centrale termice), permite utilizarea mult mai inteligentă a unui spațiu restrâns, pentru generarea unui nivel optim de confort. 

Pe site-ul Mathaus se pot gasi cazane si centrale termice cu dimensiuni ideale pentru a fi integrate în spațiul restrâns al unui apartament tip studio. Descoperă produsele din oferta actualizată și comandă online un produs pliat pe nevoile tale și spațiul de care dispui. 

Iată care sunt principalele 3 sfaturi pe care ți le-ar putea oferi un expert în amenajări interioare, privind utilizarea decorului unui apartament tip studio, astfel încât să generezi ideea de spațiu aerisit. Sunt simplu de pus în practică și îți permit să te bucuri de confort sau libertate de mișcare, chiar și pe o suprafață de doar câțiva zeci de metri pătrați. 

 

Imaginea poate fi descărcată de aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe