Vești proaste pentru români! Accesul în mall și supermarket-uri s-ar putea face pe baza certificatului COVID. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

vineri, 3 septembrie 2021

 

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că există discuții pentru impunerea unor restricții de acces în spațiile închise aglomerate, pentru persoanele nevaccinate, după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut.


In articol:


Ioana Mihăilă a declarat că există discuții între reprezentanții ministerului Sănătății,  Departamentul pentru Situații de Urgență și specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică pentru a se impune restricții de acces în spațiile aglomerate, pentru personale nevaccinate.

Accesul în mall și supermarket-uri s-ar putea face pe baza certificatului COVID. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Locurile publice în care accesul s-ar putea face doar pe bază de certificat de vaccinare sunt mall-urile, restaurantele, ba chiar și instituțiile de stat, după cum a precizat ministrul Sănătății.

Accesul în mall și supermarket-uri s-ar putea face pe bază pe baza certificatului COVID. Ministrul Sănătății a făcut anunțul
Ioana Mihaila, despre restrictiile din mall-uri[Sursa foto: Facebook]

”Avem câteva principii de la care plecăm. Cel mai important este că ne dorim să ţinem şcolile deschise cât mai mult timp posibil, aşa cum este în ordinul comun acum, până la 6 la mie incidenţă într-o localitate.Advertisement

Şcolile vor fi deschise pentru învăţământul faţă în faţă, dacă nu se întâmplă nimic deosebit în ceea ce priveşte situaţia infecţiilor la copii. Un al doilea principiu şi un al doilea obiectiv pe care îl avem este să nu restricţionăm circulaţia persoanelor vaccinate. Şi un al treilea este să ne străduim să nu închidem acele sectoare ale economiei care au avut de suferit anul trecut, cum este, de exemplu, sectorul HoReCa”, a spus ministrul Sănătăţii.

Citeste si: România revine la restricții! La ce măsuri trebuie să ne așteptăm? Arafat a făcut anunțul

Ioana Mihăilă a mai adăugat ca accesul în restaurante, acolo unde riscul de infectare este foarte ridicat, să se facă pe baza certificatului european, fie pe baza celui de vaccinare. Aceasta a mai adăugat că toate certificatele vor fi verificate.

Accesul în mall și supermarket-uri s-ar putea face pe bază pe baza certificatului COVID. Ministrul Sănătății a făcut anunțul
Ioana Mihaila, accesul in spatiile aglomerate se face beaza certificatului[Sursa foto: Facebook]

 ”Acum, incidenţa, inclusiv în Bucureşti, este de sub 1 la mie, dar ritmul de creştere a infecţiilor este mai accelerat faţă de predicţiile INSP din urmă cu o lună, de exemplu.

Deci, creşterea este mai accelerată, lucru la care ne aşteptam, de altfel, pentru că acest lucru l-am observat şi în alte ţări europene care sunt acum în plin val patru, o creştere accelerată a numărului de cazuri, tocmai din cauza contagiozităţii crescute a tulpinii Delta”, a mai afirmat ministrul.Amintim că la finalul lunii iulie, premierul Dan Barna a precizat că românii vor putea merge în week-end în mall doar dacă sunt vaccinați. (kanald.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe