Senator Claudia Banu: Proiectul de lege privind pensionarea la vârsta de 70 de ani a trecut de Senatul României

marți, 28 septembrie 2021

Proiectul de lege privind pensionarea la vârsta de 70 de ani a trecut de Senatul României

Salut votarea, în cadrul ședinței de ieri a Senatului României, cu 71 de voturi pentru și 58 împotrivă, a proiectului de lege care prevede pensionarea opțională la 70 de ani, atât pentru angajații din sectorul public, cât și pentru cei din mediul privat.

Diferența majoră între cele două categorii de salariați este aceea că, angajatul din sectorul bugetar, va trebui să aleagă între pensie și salariu, în timp ce angajatul din mediul privat, cu acordul angajatorului, va putea opta pentru cumulul pensie – salariu.

De menționat că, se menține posibilitatea pensionării ambelor categorii de salariați la împlinirea vârstei legale de pensionare (65 de ani pentru bărbați și 61 de ani și 6 luni pentru femei).
În cazul în care angajații din sectorul public și cei din mediul privat vor dori să-și continue activitatea în cadrul instituției ori companiei, după împlinirea vârstei legale de pensionare, vor depune cereri în acest sens, cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare ori, după caz, cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de expirarea acordului anual al unității angajatoare.

De reținut este faptul că, Senatul României a #respins_amendamentul potrivit căruia, demnitarii și alți bugetari cu funcții înalte pot cumula pensia cu salariul.

#pensie_salariu
#ClaudiaMihaelaBanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe