PSD Vâlcea: Răzbunare sau ticăloșie?! Rectificarea făcută de Guvern batjocorește vâlcenii!

duminică, 12 septembrie 2021

PSD Vâlcea: Răzbunare sau ticăloșie?! Rectificarea făcută de Guvern batjocorește vâlcenii!

 

În Monitorul Oficial al României nr. 858 din data de 08.09.2021, a fost publicată  Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 97/08.09.2021, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021.

Din analiza conținutului acesteia, se desprinde concluzia că: sumele aprobate pentru bugetul propriu al Județului Vâlcea și instituțiilor din subordine sunt mai mult decât derizorii față de necesitățile reale  de funcționare în condiții normale a activității acestora până la sfârșitul anului 2021.

În mod concret, situația ridicolă și greu de explicat pentru alocările de sume cu ocazia rectificării  bugetului de stat pentru bugetul propriu al Județului Vâlcea, se materializează după cum urmează:

  1. Pentru activitatea specifică DGASPC Vâlcea, a fost aprobată numai suma de 373,0 mii lei (3,73 miliarde lei vechi ), destinată finanțării în exclusivitate a căminelor pentru persoane vârstnice și nicio sumă pentru finanțarea serviciilor sociale de protecție a copiilor.
  2. La Programul pentru școli al României, a fost retrasă suma de 226,0 mii lei (2,26 miliarde lei vechi).
  3. Pentru asigurarea finanțării cheltuielilor cu salariile, a cheltuielilor cu bunuri, servicii și lucrări la nivelul Consiliului Județean Vâlcea și instituțiilor din subordine, NU A FOST ALOCATĂ NICIO SUMĂ. CJ Vâlcea și instituțiile subordonate primesc „ZERO” lei și aici vorbim despre toate unitățile de cultură, spitale, DGASPC etc.

Deși sumele solicitate suplimentar erau justificate, nu s-a aprobat nicio sumă care să acopere majorarea creșterii prețurilor la bunuri și servicii, cu prioritate pentru cheltuielile cu energia electrică și termică, a cheltuielilor cu hrana din consumurile colective, a sporurilor acordate unităților de asistență socială și medico-socială, a drepturilor câștigate prin hotărâri judecătorești, a cheltuielilor generate de pandemie, a asigurării cash-flow-urilor și a contribuției Consiliului Județean Vâlcea la proiectele cu finanțare națională și externă aflate în derulare din anii anteriori.

În aceste condiții, există riscul ca instituțiile publice precum și furnizorii de bunuri, servicii și lucrări să-și întrerupă activitatea, ceea ce  va conduce la crearea unui blocaj economico-financiar fără precedent în județul Vâlcea, având drept consecință diminuarea masivă a veniturilor la bugetul de stat.

  1. Pentru finanțarea cheltuielilor cu drumurile comunale și județene a fost aprobată suma de 7.323,0 mii lei (73,23 miliarde lei vechi), față de un necesar de 75.000,0 mii lei (750,0 miliarde lei vechi), respectiv un procent de 9,76%.

Suma aprobată este total insuficientă pentru realizarea cheltuielilor de întreținere și reparații drumuri și poduri, cât și pentru asigurarea materialelor pentru sezonul rece.

  1. De menționat este faptul că, după aprobarea bugetului de stat pe anul 2021 și analiza sumelor aprobate cu această ocazie, am formulat mai multe intervenții la Guvernul României, Ministerul Finanțelor, UNCJR, pentru suplimentarea fondurilor cu suma de 228.154,0 mii lei (2.281,54 miliarde lei vechi), care să asigure finanțarea atât a cheltuielilor de natura celor menționate mai sus, cât și a altor categorii de cheltuieli specifice instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Vâlcea. RĂSPUNSUL a fost cel pe care îl vedeți!
  2. Primarii din județul Vâlcea au fost loviți crunt și ei, prin alocarea de sume ridicole, cum ar fi: 3.601,0 mii lei, (sume defalcate din TVA pentru echilibrare buget comune, orașe, municipii) sau 1.438,0 mii lei (pentru servicii descentralizate), pentru toate cele 89 de localități.

Președinte Consiliul Județean

Constantin RĂDULESCU,

Președinte PSD Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe