Mercedes-Benz GLE: ce sisteme de asistența la conducere și de siguranță propune?

marți, 31 august 2021

Noile inovații tehnologice ne simplifică viața, telefoanele au devenit smartphone-uri, iar inteligența artificială este din ce în ce mai prezentă în orice industrie, inclusiv în domeniul construcției de autoturisme.

Numeroși dealeri de autovechicule, inclusiv centrele de auto rulate Timișoara, promovează cele mai noi modele de autoturisme, cu sisteme de asistență la conducere și de siguranță la volan.

Dotările de top ale noilor modele Mercedes-Benz au atras atenția prin modul în care transformă șofatul într-o experiență deosebită.  Confortul, siguranța manevrelor, automatizările și tehnica de vârf sunt caracteristici ale sistemelor Mercedes Benz Intelligent Drive.

Noul model Mercedes-Benz GLE este înzestrat cu o serie de sisteme de asistență ultramoderne, care detectează pericolele, ajută la o conducere preventivă și sigură, oferă un control performant asupra mașinii.

  • Tehnologie inovatoare:

Esența asistenței Mercedes Intelligent Drive este oferită de un sistem de senzori cu o nouă cameră multifuncțională și tehnologii 6D Vision, ambele mărind aria de viziune a  acestui model Mercedes-Benz. Camera poate detecta până la 50 de metri în față și își poate recunoaște mediul până la 500 de metri, ceea ce înseamnă că autovehiculul este capabil să detecteze mașinile din față, să analizeze traficul în permanent schimbare, pietonii și semnele rutiere și de circulație. Informațiile sunt colectate de la distanță , asigurând un sistem complet de siguranță activă și pasivă.

Pur și simplu, vehiculul va implementa sistemul de siguranță  adecvat, pe baza informațiilor colectate. Indiferent de starea vremii, de zi sau noapte, de drumuri cunoscute sau trasee inedite, noul Mercedes GLE îți oferă stabilitate, ușurință la condus, siguranță deplină la orice fel de manevre. Iată ce tehnologii noi ai la dispoziție conducând modelul GLE de la Mercedes Benz

Sistemele de  asistență și siguranță oferite de noul GLE:

  • Asistență activă la frânare:

Sistemul de asistență activă la frânare asigură manevarea precisă care ajută la evitarea coliziunilor din spate și îndepărtează pericolul lovirii pietonilor sau bicicliștilor pe traseu sau în timpul manevrelor. Simplu de folosit, acest sistem semnalează riscurile de accident și asigură o frânare controlată și sigură în orice circumstanțe, putând chiar să inițieze în mod autonom o manevră de frânare în caz de urgență

  • Asistență activă Distronic, pentru menținerea distanței corecte între autovehicule:

Acest tip de asistență de păstrare a distanței asigură fluiditate în trafic, siguranță la opriri și porniri repetate, atunci când te afli cu atovehiculul în coloană de mașini. Adaptarea vitezei în mod automat, pe mai multe trepte, pe traseele aglomerate, conduce la un confort mai mare al conducătorului auto, care nu mai este nevoit să schimbe manual vitezele.

  • Pachetul de asistență la rulare PLUS:

Acest pachet special pentru asistență la rulare oferă oricărui șofer un confort sporit la volan și siguranța deplină, cu un plus de autonomie. Pentru traseele aglomerate, ambuteiaje, autostrăzi pline de autovechicule, asistența activă protejează prin modul concret de analiză a traficului și suportul la condus.

  • Sistemul PRE-SAFE®:

Sistemul cu care este dotat Mercedes GLE este special conceput pentru a utiliza cât mai optim timpii dinaintea unui accident neașteptat. Fiecare sistem de siguranță este menit să ia măsuri care ajută la reacții mai rapide în cazul unui pericol. Sistemul conceput pentru noul Mercedes activează un sunet anume în difuzoare pentru a declanșa un reflex de protejare în caz de accident.

  • Asistența în limitarea vitezei:

Viteza maximă admisă este gândită pentru a reduce la maximum eventualele accidente, de aceea specialiștii de la Mercedes au creat un sistem de asistență care afisează activ limita de viteză și indică restricțiile. O astfel de asistență are rolul de a suplimenta siguranța la volan, chiar și atunci când performanțele mașinii te pot tenta pentru a apăsa mai mult pe accelerație.

  • Asistența în conducere pentru unghiul mort:

Asistența pentru unghi mort ajută la controlul total atunci când vizibilitatea este mult redusă. Un sistem de asistență în conducere avertizează sonor dar și prin semnale optice  în cazul riscului unei coliziuni generate de spațiul restrâns de acțiune și unghiul mort care obturează perspectiva asupra drumului și a celorlalte mașini. Evitând pericolele, asistența pentru unghiul mort optimizează timpii de parcare și plecare la drum, chiar în spații dificile și înguste.

  • Asistență pentru semnalizarea semnelor de circulație:

Orientarea cu ajutorul sistemului de navigație, a hărților dar și a datelor obținute de la camera video ultraperformantă este destinată identificării corecte a condițiilor de drum, marcate de semnele de circulație . Avertizarea este utilă pentru respectarea corectă a restricțiilor, limitărilor sau interdicțiilor pe orice tip de drum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe