Deputatul Eugen Neață, din nou în prima linie a promovării și dezvoltării turismului vâlcean

duminică, 1 august 2021

 

Am discutat cu mai mulți specialiști în turism în ultima vreme. Unul dintre ei mi-a atras atenția prin spiritul metodic cu care se referea la turism. Am reținut de la el că turismul nu înseamnă drumul, strada, poteca, ci mersul pe drum, pe stradă, pe potecă.

De altfel, turismul este totalitatea relațiilor și fenomenelor care rezultă din deplasarea și sejurul persoanelor în afara locului lor de reședință, ca să reproducem din dicționar. Pe înțelesul tuturor, călătoria, cazarea, masa, tratamentul medical, distracția și aventura. Cei mai mulți dintre turiștii care vin în județul Vâlcea, o fac pentru apele minerale din stațiuni. Nu numai că vin până aici, ci rămân perioade mai lungi de timp pentru cura de ape minerale și pentru tratamentul balnear. Durata acestor șederi este de 10 până la 18 zile și medicii balneologi recomandă ca această perioadă să se repete de două ori pe an, pentru a avea efect maxim. Aur curat!Sănătatea este cea mai prețioasă pentru oamenii de pretutindeni. Nu întâmplător apele minerale de la Călimănești erau duse până în Franța în urmă cu aproape două sute de ani și cele de la Olănești primeau medalia de aur la expoziția de la Viena, în 1873. Mi s-a spus că pe la mijlocul secolului al nouăsprezecelea, Carol Davila a cerut medicilor din România să includă în tratamentul oamenilor cure cu ape minerale și că apele minerale din județul nostru au fost încă de la început preferatele românilor. Nu pentru gust, ci pentru efectul terapeutic. Practic, nu există suferință umană care să nu poată fi ameliorată de unul dintre izvoarele din Călimănești, Govora Băi sau Olănești. Turismul balnear din județul Vâlcea are nevoie de autoritățile locale și de cele regionale pentru promovare, în primul rând. Pe la începutul secolului trecut, un mare proprietar și un medic au convocat în una dintre cele trei stațiuni un adevărat congres al balneologiei. Vă las plăcerea de a afla despre cine este vorba. Este un mod de a promova interesele stațiunilor balneare din județul nostru, dar acțiuni de dimensiunile unui congres nu stau în puterile particularilor. Suntem în plină pandemie și mulți dintre cei care au fost infectați cu coronavirusul își tratează suferințele post-traumatice pe aici, pe la noi. Sper că știți, ca și mine, în care dintre cele trei stațiuni vâlcene se face acest lucru. Iată un prilej de promovare cum nu întâlnești la un secol o dată.

N-ar fi rău să reacționăm  la nivel de autoritate publică la aceste oportunități arătând că suntem cu adevărat conectați la nevoile de comunicare pe care le are turismul balnear pe aici, pe la noi. Eu știu că se poate mai mult și în viitor vom face mai mult pentru a promova eficient turismul vâlcean.

Deputat PSD,

Eugen Neață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe