A încetat din viaţă scriitorul vâlcean Constantin Mateescu

duminică, 15 august 2021

 

O veste tristă care a îndoliat cultura şi presa vâlceană. Duminică, 15 august 2021, la orele 7:30, pe un pat al suferinţei, în urma unui atac cerebral-vascular, îşi găsea sfârşitul renumitul scriitor şi publicist prof. Constantin Mateescu.

Născut pe meleagurile vâlcene în 1930, absolvent al  Şcolii cu ceas şi Liceului Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea, având înclinaţii deosebit de mari spre literatură, absolvă Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, într-o perioadă extrem de grea prin care trecea nu numai ţara noastră, dar şi întreaga lume din cauza celei de a doua mari conflagraţii mondiale.

La venerabila vârstă de 90 de ani(29.01.1931-15.08.2021) el părăseşte această viaţă vremelnică trecând la cele veşnice într-un moment când întreaga cultură cât şi presa vâlceană mai aveau nevoie de sprijinul, indicaţiile şi recomandările acestui râmnicean de mare valoare. Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi în ultima perioadă şi membru de onoare al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România Filiala Vâlcea.

Datorită meritelor incontestabile pe care le-a adus culturii vâlcene, Consiliul şi Administraţia Locală l-au onorat cu înaltul titlu de Cetăţean de Onoare al Municipiului Râmnicu Vâlcea

Din precizările şi datele pe care ni le-a furnizat profesorul Dănuţ, unul din cei doi copii ai maestrului, slujba religioasă şi înmormântarea vor avea loc marţi 17.08.2021 la Cimitirul din incinta Sfintei Mănăstiri Ţigăneşti de lângă Bucureşti. Aducem pe această cale sincere condoleanţe doamnei Cornelia, iubita sa soţie, şi celor doi minunaţi copii, profesorul de Engleză –Dan şi Ancuţa, o reprezentantă de seamă a Radiodifuziunii Române.

Vom încerca să fim prezenţi la acest trist eveniment, aducând o lacrimă peste florile care vor acoperi trupul neînsufleţit al marelui Constantin Mateescu care printre zecile de lucrări lăsate posterităţii, se numără şi multe cărţi şi articole despre Râmnicul nostru drag, pe care Bebe l-a iubit ca pe lumina ochilor din cap.

Dumnezeu să te aibă în pază! Dumnezeu să te ierte, iar drumul printre stele să-ţi fie cât mai liniştit!

 

 

Nicolae Dinescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe