3 idei de dansuri sociale pentru orice petrecere

sâmbătă, 31 iulie 2021

 

Indiferent dacă ai o afacere de organizare evenimente sau pur și simplu vrei să planifici un eveniment pentru familie și prieteni, există dansuri sociale care pot ridica de la masă chiar și pe cei mai nepricepuți dansatori.

Dansul a făcut parte din cultura umană încă din cele mai vechi comunități și civilizații, cu dovezi înregistrate despre istoria dansului datând de acum 30.000 de ani. De atunci, diferite stiluri de dans s-au contopit și au evoluat astfel încât să aducă în același spațiu diferite grupuri de oameni.

Descoperă în continuare 3 idei de dansuri sociale potrivite pentru orice petrecere

O petrecere cu dans este o activitate distractivă pentru oamenii de toate “gusturile”. Indiferent despre ce tip de ocazie sau petrecere vrei să organizezi este necesar să alegi să mixezi melodii cu ritmuri rapide cu melodii mai lente. Ritmurile rapide sunt excelente pentru a-i face pe oaspeți să se miște, dar din când în când vor dori să se relaxeze și să meargă într-un ritm mai lent. 

Angajarea unei formații live este, de asemenea, ceva de luat în considerare, în special pentru acele momente în care vrei ca oamenii să se ridice de la masă.

Totodată, poți să inițiezi aceste momente sau efectiv să angajezi pe cineva care va “ridica” atmosfera.

 

  • Dansul de bază al cercului

Construind coeziunea de grup, dansurile în cerc se găsesc în multe culturi diferite care făceau mișcări de dans, în primul rând, în jurul copacilor din zona verde a satului.

De exemplu, “hora” este un dans tradițional care este popular în Israel și în Europa de Est. 

 

  • Conga

Conga este un dans care își are originea în tradiția afro-cubaneză, pornind de un numar mare de instrumente de percuție, cum ar fi clavele, congas și tambur.

Conga se face de obicei într-o linie lungă, dar poate fi efectuată și cu un partener. Dansatorii formează o coadă lungă și dansează trei pași amestecați pe ritm, cu o lovitură ușoară din picior înaintea celui de-al patrulea ritm. Cu alte cuvinte, pașii de dans reprezintă o simplă lovitură de unu-doi-trei.
Poate fi interesant să încerci chiar tu să înveți să ții ritmul pentru acest dans. Poți găsi instrumentele necesare pe McMusic.ro, iar de acolo tot ce trebuie să faci este să simți ritmul.

 

  • Foxtrot

Supranumit „Rolls Royce” al tuturor stilurilor de dans, Foxtrot și-a câștigat popularitatea datorită atracției și reputației sale de “a te cunoaște dansând cu partenerul”. Pentru că în cele din urmă, partenerii au avut șansa de a dansa suficient de aproape pentru a purta o conversație. Acest lucru l-a făcut una dintre cele mai populare dintre toate dansurile sociale.

Grațios, plin de viață, vibrant, jucăuș și rapid, Foxtrot este alcătuit din serii destul de simple de mișcări lungi de pași, realizați în oglindă cu partenerul. 

De-a lungul deceniilor, Foxtrot s-a adaptat la multe genuri și tempo-uri muzicale diferite, făcând astfel dansul extrem de versatil și actual cu vremurile.

În concluzie, aceste dansuri sociale reprezintă un prilej bun pentru a începe să se readucă socializarea la esență. 

Sursa Foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe