Sparle si soparle, 10.06.2021

joi, 10 iunie 2021
  • Fostul primar din Galicea, Ion Năfliu, nu a calculat, evidențiat și încasat în anul 2019 penalități pentru întârzierea la plată a chiriei conform clauzelor unui contract de închiriere utilaj și nu s-au reziliat pentru neplata chiriei la termen, contractele de închiriere aferente unor suprafețe de pajiști aflate în domeniul privat local. Camera de Conturi Vâlcea a mai constatat un prejudiciu produs bugetului local, în sumă de 20 milioane de lei vechi, reprezentând venituri de natură salarială acordate nejustificat secretarului Primăriei Galicea. S-a plătit din bugetul local o amendă contravențională, fără a se recupera de la persoanele vinovate contravaloarea acesteia. Nu s-a constituit și reținut garanția materială în cuantumul și la nivelul stabilit de reglementările legale în vigoare, persoanelor care îndeplinesc calitatea de gestionar. La nivelul Școlii Gimnaziale Galicea, nu au fost înregistrate în evidența extrabilanțieră bunurile din domeniul public al Primăriei Galicea, primite în administrare cu titlu de folosință gratuită.

 

  • Nici acum, în anul de grație 2021, în plină eră a tehnologiei, ditamai compania RCS-RDS... nu furnizează serviciile Digi de telefonie mobilă și internet în comuna Runcu, județul Vâlcea. Localitatea nu se află într-o zonă izolată a județului, ci foarte aproape de municipiul Râmnicu Vâlcea. De ani de zile, oamenii care s-au abonat la Digi sunt mințiți sistematic că situația se va rezolva, tocmai de aceea sunt deciși să se mute pe alte rețele de telefonie mobilă, care, toate, au acoperire perfectă în comuna Runcu de peste un deceniu!

 

  • Agenția Națională de Integritate reamintește că marți, 15 iunie 2021, este data limită până la care persoanele prevăzute de Legea nr. 176/2010 pot depune declarațiile de avere și de interese anuale. Declarațiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/ sau soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere și vor cuprinde toate datele și informațiile solicitate de formular (funcție, CNP, domiciliu). Declaraţiile de interese se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind funcţiile şi calitățile prevăzute în anexa 2 din Legea nr. 176/2010, potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe