Deputat Loredana Predescu: România are nevoie de meșteri, tehnicieni, de lucrători calificați în toate domeniile

joi, 1 aprilie 2021

Am susținut în Plenul Camerei Deputaților importanța învățământului dual în contextul lipsei forței de muncă calificate și a necesității relansării economice.

România are nevoie de meșteri, tehnicieni, de lucrători calificați în toate domeniile.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, ce presupune o colaborare între școală – firmă – unitatea administrativă.

Practic, acest tip de învățământ are scopul de a livra forța de muncă necesară angajatorilor și se face pe baza solicitării din partea firmelor, fiind completată prin pregătire teoretică în școlile profesionale de stat.

Sistemul național de educație, așa cum este el structurat în prezent, este complet ineficient în fața provocărilor actuale de pe piața muncii.

Se produc pe bandă rulantă generații întregi de șomeri cu diplomă, de absolvenți cu studii liceale și universitare care nu sunt conectați la realitățile economice.

Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România trebuie să creeze punți între elevi, școală și agenții economici care asigură instruirea practică, dar fără birocratizare excesivă.

Deputat Loredana Predescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe