Aurel Simion: Incepe un proiect foarte important - Recesământul general agricol

vineri, 9 aprilie 2021

În perioada 10 mai - 31 iulie anul acesta vom începe un proiect foarte important. Recesământul general agricol cu an de referință 2020, ”o acţiune de mare anvergură care are loc o dată la zece ani și care va asigura informaţii complexe şi date statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole necesare programelor şi politicilor agricole și de dezvoltare rurală.” așa cum descrie foarte corect INS.

Recensământul general agricol are ca obiectiv asigurarea de date statistice pentru fundamentarea şi punerea în aplicare a politicilor naţionale şi europene în domeniul agricol, în concordanţă cu Sistemul Statistic European, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună.

Se desfășoară prin interviu față în față cu capul/șeful exploatației agricole cu sau fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informațiile solicitate.
Recensământul General Agricol va evidenția schimbările intervenite în ultimii zece ani referitoare la:
▪️caracteristicile structurale ale exploatațiilor agricole
▪️situația suprafețelor agricole utilizate
suprafețele aflate sub restricții de mediu
▪️efectivele de animale și adăposturile pentru animale
▪️persoanele care au lucrat în agricultură
▪️măsurile de dezvoltare rurală, etc.

Recesământul se desfășoară prin colaborarea instituțională dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Institutul Național de Statistică, împreună cu structurile din subordinea acestora, sub coordonarea şi controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

În același timp este absolut esențială implicarea serioasă a tuturor persoanelor din interiorul exploatațiilor agricole pentru ca analizele ulterioare să fie pe cât mai eficiente cu putință și pentru a rezolva cât mai multe din problemele agriculturii românești.

Aurel Simion, secretar de stat, Ministerul Agriculturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe