Sparle si soparle, 18.01.2020

duminică, 17 ianuarie 2021
  • Decizia firmei Xavitel SRL, de demolare a motelului-restaurant Capela, este cel puțin CONTROVERSATĂ, având în vedere că nu a existat o dezbatere publică cu oamenii sau cu arhitecții care să își spună părerea despre un simbol cu valoare turistică deosebită și construită în urmă cu peste o jumătate de secol. A existat, într-adevăr, o autorizație de demolare dată de Primăria Râmnicului prin anul 2019, dar se putea alege calea modernizării și reabilitării totale a motelului și restaurantului Capela, cu păstrarea structurii actuale și a arhitecturii de la momentul construcției. Conform specialiștilor consultați, costurile de modernizare a complexului se ridicau la maxim 3-4 milioane de euro (inclusiv mobilierul nou din camere și dotările/utilitățile din restaurant și terasă), pe când construcția unui nou imobil cu aceleași funcțiuni costă aproape dublu. Oricum, este de presupus ca primele lucrări de construcție a noului imobil să înceapă prin... anul 2023!

 

  • Recent, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a lui Mihai Iustin, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, începând cu data de 01.01.2021, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

 

  • Fostul primar din Malaia, Gabriel Țolea, a efectuat plăți nelegale în sumă totală de 210 milioane de lei vechi, pentru prestări servicii financiar-contabile fără existența documentelor justificative, întocmite conform legii, care să ateste exactitatea și realitatea sumelor datorate, în anul 2018, conform Curții de Conturi. S-a mai constatat faptul că entitatea a efectuat plăți nejustificate pentru cheltuieli cu combustibilul în sumă totală de 11 milioane lei vechi, precum și plăți nejustificate pentru servicii de telefonie. Primăria Malaia nu a depus la Casa de Asigurări de Sănătate în vederea recuperării sumei totale de 77 milioane de lei vechi, certificatele de concedii medicale aferente concediilor medicale ale salariaților instituției publice a căror decontare se suportă din FNUASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe