Pat pentru fiecare interior: cele mai populare 7 tipuri de paturi

vineri, 29 ianuarie 2021

 

Nu doar exercițiile fizice și dieta sunt importante pentru sănătate și forma fizică, ci și pentru somn. Prin urmare, ar trebui să acordați o atenție deosebită pe ce pat dormiți în fiecare zi. Există o mulțime de paturi pe piață astăzi. Vă puteți pierde cu ușurință printre ele. Prin urmare, vom rezuma în mod clar cele mai populare 7 tipuri de paturi, care vă vor ajuta să rezolvați toate problemele pe care le-ați putea avea cu achiziționarea acestuia. Așa că, haideți să-l descoperim!

Un pat este format dintr-o saltea, o somieră lamelară și un cadru de pat. Cât de bune vor fi piesele individuale depinde de dumneavoastră. Dar cu siguranță nu merită să vă bazați doar pe pat. Un pat de calitate, cu o saltea de calitate este, pur și simplu, baza, chiar dacă ar însemna să renunțați la alte piese de mobilier. Acesta vă garantează un somn confortabil, un spate mai sănătos și o dispoziție mai bună. Acest lucru se reflectă în cât de bine ați dormit.
SFAT: Indiferent de ce model căutați, puteți găsi o gamă largă de paturi pe Biano.ro. În plus, puteți filtra în mod clar materialele, prețurile, tipurile și stilul de la sute de magazine online într-un singur loc.

  1. Paturi de tip boxspring

Așa-zisele paturi americane sau arcuri de box sunt extrem de populare în țara noastră. Dacă vă întrebați de ce, trebuie să rețineți pe scurt diferența dintre un arc de box și un pat clasic. Paturile boxspring sunt formate dintr-o cutie cu arcuri, o saltea cu miez de arc și o saltea inferioară și superioară. Acest lucru creează un arc dublu care răspunde mai bine la mișcarea corpului. Paturile boxspring sunt, de asemenea, mult mai înalte decât cele clasice, ceea ce face ca ridicarea și culcarea pe pat să fie mult mai confortabile. Dezavantajul pentru unii poate fi prețul mare al achiziției. Dar până nu îl încercați, asigurați-vă că nu îl respingeți pentru preț!

  1. Paturi tapițate

Vă mai amintiți paturile colorate tapițate cu diferite modele? Timpul a progresat și astăzi veți găsi ceva mai puțină culoare printre astfel de tipuri de paturi, dar mai mult gust. Datorită designului simplu și versatilității, paturile tapițate se potrivesc cu aproape orice interior. Caracteristica dominantă este tăblia lor, care formează designul general. În plus, dacă patul este așezat în spațiu, acesta creează o barieră optică pentru tăblie și vă oferă o senzație de siguranță.

  1. Paturi pliante

Oaspetele dumneavoastră poate dormi confortabil chiar și atunci când nu aveți suficient spațiu într-un living sau dormitor obișnuit. Chiar și fără utilizarea unei saltele gonflabile! Paturile pliabile sunt practice, pe care le obțineți doar scoțând sertarul inferior al unui pat clasic. Acest lucru economisește mult spațiu în timpul zilei, dar nici nu vă limitează noaptea.

  1. Paturi de tip futon

Cu puțin timp în urmă, românii au descoperit și magia saltelelor tradiționale japoneze, futonurile. Motivul popularității lor în creștere este compoziția lor - saltelele futon sunt fabricate din materiale naturale și sunt potrivite pentru astmatici și alergici. Dar au și alte avantaje. După ce vă obișnuiți cu ele, vă ajută la menținerea sănătății, de exemplu are un efect benefic împotriva durerilor de spate. Cu toate acestea, saltelele futon sunt mai dure și, prin urmare, s-ar putea să nu se potrivească pentru persoanele în vârstă.

  1. Paturi înalte

Paturile înalte sunt populare, oferind mai mult confort la ridicat și culcat. Dar au mult mai multe avantaje și funcții practice. Pe de o parte, este mai ușor să intrați sub pat, de exemplu, cu un aspirator, care vă va ușura curățarea și vă va oferi mai mult spațiu de depozitare în cazul sertarelor extensibile. Acest tip de pat este potrivit pentru persoanele în vârstă, persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută, persoanele cu probleme musculo-scheletice sau viitoarele mame, cărora le va fi mai ușor să se ridice din pat.

  1. Paturi în stil scandinav

Stilul scandinav are multe forme, dar, în general, putem numi câteva trăsături comune. Predominanța culorilor subtile mai deschise de la alb, crem și gri, prin culori pastelate și nuanțe de albastru sunt completate de materiale naturale, lemn, textile și metal. Astfel de culori vor susține atmosfera confortabilă a dormitorului și vă vor oferi liniște sufletească înainte de a merge la culcare, mai mult decât dormitoarele și paturile în culori mai agresive și îndrăznețe. Pentru a crea efectul „hygge” potrivit, nu uitați de numărul bogat de perne decorative, cuverturi de pat și carouri, datorită cărora patul dumneavoastră va arăta grozav.

  1. Paturi pliante

Cei care locuiesc în studiouri și apartamente cu o cameră, s-au orientat rapid. Dacă vă confruntați cu problema unui spațiu mic, în care doriți să dormiți și să mai aveți o canapea, să știți că le puteți avea pe ambele! Soluția este un pat pliant, pe care l-ați văzut în filmele americane cândva. Acest tip de pat va crea un loc deplin de dormit, după care ziua îl veți putea ascunde în interiorul dulapului, fără a vă deranja. Restul spațiului rămas îl puteți folosi pentru exerciții fizice sau orice altă activitate!

Sursa imaginii:
1. New Africa / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe