Ești însărcinată? Iată cum îți transformi casa într-o locuință baby friendly

marți, 26 ianuarie 2021

 

Dacă în curând vei avea un copil, atunci este recomandat să te pregătești cât mai din timp pentru venirea lui pe lume. Printre cele mai importante măsuri pe care le poți lua este crearea unui spațiu cât mai sigur, în care el să crească și să se dezvolte armonios. Deși este imposibil să îndepărtezi toate riscurile sau sursele de substanțe nocive, există mai multe soluții care te vor ajuta să elimini o mare parte dintre lucrurile care îl pot afecta.

Descoperă ce schimbări să faci pentru a avea o locuință pregătită pentru creșterea bebelușului

  1. Apelează la accesorii pentru prevenirea accidentelor

 

În prezent, există numeroase soluții în comerț care te ajută să eviți diverse episoade neplăcute ce îl pot pune pe cel mic în pericol. Cele mai apreciate produse de către proaspeții părinți sunt protecțiile pentru colțurile pieselor de mobilă. Acestea se fixează acolo unde există riscul ca bebelușul să se lovească de marginile obiectelor din casă. De asemenea, dispozitivele de siguranță pentru priză îl vor împiedica să atingă piesele periculoase ale sistemului electric.

  1. Reorganizează obiectele care îl pot răni

Tot în acest sens, va trebui să iei în vedere rearanjarea obiectelor la care acesta poate ajunge. Copiii au tendința de a explora lucrurile noi, fără să fie capabili să se ferească prea bine. Poziționează obiectele decorative sau de orice fel la un alt nivel, dacă există pericolul ca ele să cadă și să-l rănească, atunci când se deplasa în casă. Vazele, bibelourile, lampadarele sunt câteva dintre lucrurile care se dărâmă cu ușurință.

  1. Renunță la plante sau alte lucruri care pot fi toxice

Atunci când în casă locuiesc numai adulți, aceștia știu ce anume trebuie să facă pentru a nu se pune în pericol. Odată cu apariția bebelușului, vei dori să îndepărtezi orice sursă de toxicitate. În primul rând, va trebui să renunți la anumite plante, ale căror frunze sau flori sunt dăunătoare, chiar și la o simplă atingere. De asemenea, există riscul ca cel mic să ajungă cu mânuțele în pământul în care acestea sunt plantate. În plus, trebuie să ai în vedere și alte aspecte sau substanțe care pot fi nocive. De exemplu, va trebui să alegi o vopsea pentru pereți care să fie sigură din acest punct de vedere.

  1. Asigură calitatea aerului.

Nu în ultimul rând, vei fi nevoită să iei în considerare cât de curată este atmosfera din casă, mai ales dacă locuiești într-un oraș cu un nivel de poluare ridicat. În multe cazuri, aerul din interior este mai periculos decât cel de afară. Așadar, va trebui să apelezi la o soluție care să elimine noxele și alergenii. Poți descoperi aici o gamă de purificatoare de aer care să îndepărteze factorii nocivi din încăperi. Astfel, te asiguri că bebelușul tău nu va avea probleme cu sistemul respirator. 

În concluzie, nu ignora aceste posibile cauze de accidentare odată cu venire pe lume a bebelușului. Transformă-ți locuința într-un spațiu sigur și primitor pentru copilul tău.

Sursa foto: Unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe