Ce beneficii poate avea cântatul la tobe pentru copilului tău? Iată câteva aspecte de luat în considerare

luni, 7 decembrie 2020

 

Cu siguranță ai observat faptul că cei mici sunt atrași în mod natural de tobe! Încă de la cele mai mici vârste, aceștia, de îndată ce au luat diverse obiecte în mână vor încerca să bată cu ele în diferite suprafețe. Datorită sunetului pe care îl aud, vor continua să facă acest lucru, fiind ceva distractiv pentru ei. 

Loviturile ritmice repetate pot contribui la formarea urechii muzicale a celor mici și, în același timp, la dezvoltarea pasiunii pentru tobe. Nu numai că le place să facă zgomot, ci încep să observe și ritmul, uneori, chiar înainte de a învăța să meargă. 

Dacă vrei să găsești răspunsul întrebării „De ce ar trebui să cânte copilul meu la tobe?”, articolul prezent îți va oferi, pe rând, câteva dintre beneficiile pe care acest instrument muzical le are asupra dezvoltării celui mic. 

Iată de ce copilul tău trebuie să cânte la tobe:

 

  • Tobele îmbunătățesc performanța copilului tău

Există numeroase cercetări care atestă faptul că tobele au un impact pozitiv asupra dezvoltării cognitive. Fie că este vorba despre abilitățile ce țin de auz, fie aspectele legate de memorie sau dezvoltarea simțurilor fine, antrenamentul ritmic are beneficii majore ce pot fi aplicate în viața de zi cu zi, dar și la orele de la școală. 

Un studiu realizat în anul 2018 arată faptul că o oră pe săptămână petrecută luând lecții de tobe sau exersând acasă după bunul plac poate ajuta copiii autiști. O mai bună concentrare, interacțiune, dar și ținerea ritmului vor fi urmările pozitive ale lecțiilor de tobe. 

 

  • Activitate productivă pentru cei mici

Chiar dacă, în ziua de azi, tehnologia se dezvoltă pe zi ce trece, iar copiii sunt din ce în ce mai atrași de lumea virtuală, bătutul la tobe poate fi o activitate total diferită. Datorită faptului că necesită concentrare și energie, poate fi portița perfectă pentru ameliorarea stresului și anxietății. 

Cei care progresează în tot ceea ce ține de cântatul la tobe pot duce aceste ore petrecute cu bețele în mână chiar la rangul de meditație pentru sănătatea mintală. Însă înainte de acest lucru, trebuie ca cel mic să aibă tobele și accesoriile potrivite. Poți alege ce consideri potrivit făcând click aici și căutând în gama diversă de modele. 

 

  • Tobele îi oferă încredere celui mic

Unii copii timizi pot constata că tobele sunt un instrument puternic, care le oferă oportunitatea de a se exprima așa cum își doresc. Învățarea unor ritmuri și cântece noi la tobe înseamnă depășirea obstacolelor și înfruntarea provocărilor. În plus, faptul că cel mic stăpânește instrumentul (este capabil să cânte la el și continuă să facă progrese) îl va face pe copilul tău să aibă mai multă încredere în el. 

În funcție de vârstă și personalitate, copiii au multă energie. Canalizarea acesteia asupra unui instrument, precum sunt tobele, îl va face pe cel mic să fie mult mai atent și, în același timp, să își dezvolte și diverse abilități esențiale. 

Tu cunoșteai toate aceste beneficii pe care tobele le au asupra copiilor?

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe