Nu-ți risca sănătatea în continuare! Iată CUM să ții Covid-ul cât mai departe de tine!

joi, 24 septembrie 2020

 

Pandemia de Covid-19 a dat peste cap o lume întreagă și a determinat multe persoane să-și schimbe radical mentalitatea și stilul de viață. Oamenii încep să acorde o atenție deosebită sănătății, iar asta este exact ceea ce trebuie să faci și tu!

Iată 5 trucuri simple care te ajută să-ți menții sănătatea în vreme de pandemie:

1. Poartă mască!

Înainte de orice altă măsură de prevenție, în aceste vremuri de pandemie, este absolut necesar să folosești masca de protecție. S-a demonstrat științific faptul că, purtată corect, aceasta reprezintă cea mai sigură măsură de apărare împotriva îmbolnăvirii cu noul coronavirus, alături, bineînțeles de o igienă corespunzătoare. Asigură-te că ai mereu în casă măști de protecție noi, dar și alte echipamente de protecție medicală, precum gelul igienizant sau dezinfectant.

2. Întărește-ți sistemul imunitar în mod natural!

Un sistem imunitar echilibrat nu-ți garantează că nu te vei îmbolnăvi deloc, dar, cu siguranță, te va ajuta să lupți mai eficient împotriva oricărei boli, așadar este esențial să faci tot posibilul ca să-l obții. Este la îndemâna oricui, deoarece ai nevoie doar de trei lucruri simple: o dietă sănătoasă, multă odihnă și o hidratare corespunzătoare. Specialiștii îți recomandă să renunți la consumul de alimente procesate, care sunt extrem de dăunătoare, și să-ți prepari acasă mâncărurile preferate. Fructele și legumele nu trebuie să lipsească din dieta ta, iar pe lângă aceste alimente, poți strecura carne roșie o dată la șapte zile și carne de pasăre sau pește de trei ori pe săptămână. Evită gustările bogate în zahăr, grăsimi sau sare în exces. În plus, ținând cont de faptul că apa este esențială pentru transportarea nutrienților în tot organismul, nu uita să bei cel puțin 2 l în fiecare zi.

3. Nu te gândi că ție nu ți se poate întâmpla nimic rău!

Chiar dacă ai o sănătate relativ bună, nu este cazul să lași garda jos. Este bine să fii precaut și să respecți indicațiile specialiștilor cu privire la măsurile de protecție împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19. Nu te lăsa influențat de diverse persoane neavizate care sfidează știința și logica, deopotrivă.

4. Fii activ!

Tot mai multe persoane încep să realizeze cât de bun este sportul pentru sănătate. De-abia acum se văd efectele devastatoare pe care viața sedentară, lipită de ecranul telefonului, laptopului sau televizorului o are asupra organismului uman. Persoanele supraponderale au cele mai mari probleme de sănătate și, prin urmare, cel mai mare risc de complicații în cazul infectării cu noul coronavirus. De aceea, este esențial să-ți schimbi radical perspectiva asupra vieții și să te ridici ACUM de pe scaun, ca să faci mai multă mișcare. Dansează, aleargă sau plimbă-te în jurul blocului în fiecare zi, dacă vrei să fii cât mai sănătos! 

5. Ai grijă de sănătatea ta mentală, păstrând o atitudine pozitivă!

Încearcă să nu te mai stresezi și să nu te mai gândești ce s-ar întâmpla dacă tu sau familia ta vă veți infecta. Ține cont de faptul că, dacă respecți regulile de igienă și de distanțare socială, ai șanse mai mici să te îmbolnăvești. Viața merge înainte, așadar, acesta este singurul lucru pe care-l poți face și tu. Începe să faci sport ca să te eliberezi de toată tensiunea, petrece timp de calitate cu familia și bucură-te de fiecare clipă de sănătate!

În concluzie, pandemia poate reprezenta un semnal de alarmă care să te facă să te gândești mai mult la sănătatea ta și la felul în care îți poți controla corpul și mintea pentru a trece cu bine peste aceste vremuri dificile. Ține cont de sfaturile de mai sus și, cu siguranță, totul va fi bine! 

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe