Campania murdară din Vâlcea otrăveşte şi scarbeşte

vineri, 4 septembrie 2020

Asist la una dintre cele mai murdare campanii electorale din cele peste 30 la care am participat ca jurnalist. Şi colegii mei de redacţie spun că rareori au văzut atâta ură, atâta dezinformare, atâta minciună, venin, bîrfă, răutate, egoism.
În mare parte imaginea campaniei este salvată de câţiva candidaţi care duc o campanie curată, pozitivă, bazată strict pe realizări, proiecte, obiective, dezbatere, dialog, consultare.
Chiar din primele zile mai mulţi oameni buni , cu experienţă în administraţie au primit lovituri pe facebook , în fiţuici anonime sau în ziare de apartament.
Florin Mărăcine, inimosul viceprimar al comunei Galicea, cunoscut deja pentru bunătatea sa în tot judeţul, candidează la postul de primar din partea PSD. A fost atacat mizerabil într-un ziar controversat . Peste 500 de exemplare din fiţuica plină de minciuni şi aberaţii au fost împărţite noaptea în curţile oamenilor. Pe bună dreptate cel calomniat bănuieşte că în spatele operaţiunii s-ar afla candidatul liberal. La Stoeneşti primarul liberal Gheorghe Dumbravă, un edil creditat cu 70% şanse pentru a obţine un nou mandat, a fost ţinta unui atac şi mai murdar. Sute de ,, manifeste,, xeroxate au fost distribuite în comună. În textul de pe ele primarul este făcut în mod repetat hoţ, chior şi incompetent. Cei din apropierea primarului liberal spun că atacul a fost dus de echipa contracandidatului de la PSD.
La Vaideeni cea mai bună echipă primar-viceprimar din mediul rural este călcată în picioare de un jurnalist mai mult decât apropiat taberei liberale. Primarul şi viceprimarul sunt de la PSD. Atacul este dus de data asta inteligent cu documente furate din primărie de un fost funcţionar şi pasate unei eminenţe cenuşii a liberalilor de care ne vom ocupa în curând. Documentele sunt prezentate însă parţial şi trunchiat şi nu toate în aşa fel încât publicul să aibă impresia că cei doi edili au transformat radical Vaideeniul sunt niste escroci.
În mediul virtual sunt aruncate zi de zi răutăţi, minciuni şi dezinformări despre candidaţi din toate partidele.
Cel mai ,, vînat,, edil aici este primarul Mircia Gutău, un edil cunoscut în toată ţara pentru eficienţa managerial administrativă. Primarul Râmnicului este denigrat, calomniat, insultat şi batjocorit non stop de o gaşcă de hateri în care regăsim frustraţi, contravenienţi, mercenari de presă, vînători de sinecuri.
Este adevărat că, într-un singur tur de scrutin, primarul în funcţie pleacă cu prima şansă la alegeri, indiferent de partidul din care face parte. În 2016 , aproape 79% din primarii în funcţie au obţinut un nou mandat. Dar asta nu înseamnă că, în tentativa de a învinge un primar, ai dreptul să foloseşti minciuna dusă la rang de artă şi insulta în formă continuată.
Sau poţi să o faci dar în final nu vei face decât să otrăveşti sufletele şi minţile unor alegători. Nu însă suficienţi pentru a dărîma un edil cu realizări. Poţi alege uşor să faci rău. Dar în finaal ,, Bine faci, bine găseşti !,,

 

Foto, manifeste impotriva primarului din Stoenesti!

FB_IMG_1599235861266

FB_IMG_1599235865879

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe