Cum alegi cel mai bun stilou pentru micii elevi?

luni, 31 august 2020

Sursa foto: https://image.freepik.com/free-photo/smiley-boy-writing_23-2148601428.jpg

 

Scrisul de mână este deosebit de important pentru dezvoltarea abilităților oricărui copil. În primii ani de de școală, elevii au nevoie de ustensile care să-i ajute să deprindă un scris îngrijit și frumos pentru tot restul vieții. Stiloul este cel mai bun prieten al micilor școlari deoarece contribuie la creșterea atenției și stimulează motricitatea fină a încheieturii. Acesta este ideal pentru lecțiile de caligrafie întrucât are o peniță adecvată, este ușor de manevrat, nu necesită presiune prea mare și ajută la formarea unui scris de mână citeț și cât mai ordonat. Știm cu toții că scrisul arată personalitatea unui copil, de aceea părinții trebuie să le pună la dispoziție micuților instrumente de scris bune care favorizează scrierea cursivă și elegantă. Cum alegerea nu este deloc simplă, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un stilou pentru copilul tău.

Asigură-te că stiloul este potrivit pentru vârsta celui mic

Pentru a fi confortabil, stiloul trebuie să i se potrivească copilului tău. Un elev care abia intră în clasa întâi nu va avea aceeași dexteritate ca un școlar de gimnaziu. Ai grijă să alegi un model cu carcasă ușoară, eventual din plastic, să fie ergonomic și să aibă o zonă de prindere cu design pentru a-i permite micuțului să-l țină foarte bine între degete.

Ține cont de abilitățile copilului tău

Stiloul este un instrument care trebuie să-l ajute pe cel mic să scrie cât mai ușor. Prin urmare, înainte de a alege un stilou ține cont de felul în care va scrie copilul. În cazul în care este stângaci va avea nevoie de un instrument special, cu vârful sub formă de bilă deoarece va împinge în peniță și să nu ajungă să înțepe foaia caietelor. Totodată, nu uita că o persoană care scrie cu mâna stângă nu vede scrisul decât dacă stă într-o anumită poziție și va trece cu mâna peste ceea ce notează, așa că cerneala se poate întinde. Pentru a evita astfel de situații, asigură-te că stiloul funcționează cu o cerneală care se usucă repede. Dreptacii scriu trăgând de stilou, ceea ce înseamnă că nu exercită o presiune atât de mare asupra peniței și nici nu trec cu mâna pe deasupra scrisului.

Acordă atenție peniței

Această componentă este esențială pentru orice stilou și trebuie să-i acorzi o importanță foarte mare. Practic, penița este cea care oferă informații despre urmele ce vor fi lăsate pe hârtie de stilou. Ai în vedere faptul că scrisul va fi mai proeminent cu cât penița este mai groasă.  Dacă copilul tău scrie mic, cel mai indicat ar fi un stilou cu un vârf foarte fin, de până la 1.1 mm. În cazul unui scris mai mare, optează pentru o peniță de 1.5-1.9 mm grosime.

În ceea ce privește forma peniței, trebuie să știi că cea standard permite realizarea unor linii care au aceeași grosime indiferent de modul în care este înclinat vârful. Mai există și penițe de formă cursivă, utilă pentru trasarea urmelor de diverse mărimi, sau peniță obligă specială pentru stângaci. Totodată, ai grijă ca penița să fie fabricată din materiale inoxidabile – crom sau bronz, uneori placate la rândul lor cu titan ori aur, ca să reziste și să ofere un scris frumos.

Ai în vedere sistemul de alimentare cu cerneală

Există patru tipuri principale de alimentare cu cerneală a stiloului, și anume cu rezerve, convertor, rezervor sau pipetă. Instrumentele de scris cu rezerve sunt foarte ușor de utilizat și confortabile, mai ales că se schimbă foarte ușor. Copilul va avea întotdeauna la el câteva produse cu care să înlocuiască rezervele vechi și nu există riscul să se murdărească de cerneală. Totuși, aceste elemente nu sunt universale, așa că e necesar să alegi rezervele în funcție de modelul stiloului.

Instrumentele cu convertor trebuie încărcate cu cerneală direct din călimară, iar acest lucru poate fi ceva mai dificil pentru cel mic. Rezervorul este cel mai comun sistem de încărcare a stilourilor. Se folosește foarte simplu, doar că trebuie alimentat din călimară. Varianta unui obiect care se încarcă cu pipeta este ceva mai dificilă. În general, această opțiune apare la stilourile mai vechi, care se pot alimenta direct din călimară ori cu ajutorul unei seringi.

 

Stiloul este un instrument recomandat în special în primul an de școală. Delicat și foarte prețios, acesta este perfect pentru ca cel mic să-și contureze un scris echilibrat și elegant. Cu ajutorul stiloului potrivit, scrisul va deveni mai mult decât o îndatorire și chiar îl poate face pe cel mic să-și descopere abilități în arta caligrafiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe