|vineri, octombrie 7, 2022
  • Follow Us!

VASILE COCOȘ: GUVERNUL ORBAN TREBUIE SĂ MAREASCA PENSIILE 

Foto Vasile Cocos

Deputatul social democrat Vasile Cocoș spune ca lipsa de claritate în declaratiile ministrului Florin Cîţu şi premierului Ludovic Orban spulberă speranţele bătrânilor privitoare la cresterea pensiilor. Parlamentarul valcean afirma că legile în România sunt obligatorii, nu facultative, prin urmare, Guvernul Orban nu trebuie să își permită anularea unui drept legal al pensionarilor români şi anume acela de majorare a punctului de pensie cu 40 % începând cu 1 septembrie 2020:

”Românii au auzit în ultimele 7 luni, o avalanșă de bâlbe ale premierului Ludovic Orban, ale lui Florin Cîțu, ministrul Finanțelor și ale Violetei Alexandru, ministrul Muncii, care se întrec în minciuni și în a deruta românii afirmând că nu au bani privind creșterea pensiilor sau că s-ar putea să acorde o mică creștere începând cu 1 septembrie 2020. De altfel, Florin Cîțu a afirmat la un post TV că, creșterea pensiilor nu avea nicio sursă de finanțare. Chiar și dacă am fi avut o creștere economică, tot ar fi fost o bombă pentru buget. Florin Cîțu considerând acest fapt un lucru populist şi nu poate discuta despre pensii fără să vorbească despre investiții, iar acel 10 la sută înseamnă un punct procentual la buget, care este enorm. Mai mult, aș vrea să reamintesc vâlcenilor şi declaraţia premierului Ludovic Orban, înainte de a prelua Guvernul în toamna anului 2019 când spunea că, legea pensiilor este o lege în vigoare, o lege promulgată de președintele Iohannis, o lege promisă pe care o va aplica din luna septembrie 2020 şi că, majorarea pensiilor cu 40%, nu va fi nici eliminată, nici amânată, dacă aceasta va trece de votul Parlamentului. Legea a trecut de votul Parlamentului, dar, astăzi premierul Ludovic Orban spune că majorarea pensiilor este greu de suportat. Totodată, vreau să reamintesc românilor ca Guvernul Orban nu a dorit să vină pentru dezbatere și avizare cu bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale pentru anul 2020 în comisiile de specialitate ale Parlamentului și în plenul acestuia, asumându-și răspunderea și spunând ca sunt bani în buget pentru pensii”, a declarat deputatul Vasile Cocoș

Legea pensiilor lăsată de PSD, care a intrat în vigoare parțial din toamna anului 2019, prevede creșteri de 40% a punctului de pensie doar în 2020 și cu încă 5,6% în 2021.

Leave a Response