TOP 3 probleme AUTO pe care le-au avut soferii valceni dupa iesirea din Starea de urgenta

vineri, 12 iunie 2020

 

Multi romani au fost nevoiti din cauza vremurilor tulburi sa ramana acasa, pentru a reusi astfel sa micsoreze impactul virusului Covid-19, iar acest lucru a dus la aparitia diferitelor probleme in viata lor. Unele sunt legate de faptul ca au inregistrat pierderi financiare, ca au pierdut contactul cu persoanele dragi sau ca nu au mai reusit sa socializeze la serviciu, ca nu s-au mai distrat la mall sau in vacante, iar altele sunt legate de faptul ca autoturismele proprii, care au stat nepornite in garaj sau in fata blocului, au avut de suferit mai mult decat si-ar fi putut imagina.

Specialistii in domeniul auto marturisesc ca exista, intr-adevar, diferite situatii cu care un sofer se poate intalni in cazul in care masina a stat foarte mult timp stationata si nu a fost pornita deloc. Se pare ca, in aceste circumstante, nu este deloc uimitor ca dupa doua luni de sedentarism fortat, automobilul nemiscat a fost afectat si, pur si simplu, s-a stricat. 

Iata ce probleme auto au existat dupa iesirea din Starea de Urgenta!

Este foarte important ca soferii neexperimentati sa invete din greseli si sa inteleaga ca o ingrijire corespunzatoare a autoturismului inseamna clar ca nu vor avea niciun fel de probleme in trafic. Dintre defectiunile cu care s-au intalnit multi dintre conducatorii auto valceni, nevoiti sa-si abandoneze masinile in fata portii sau in fata blocului, se pot numara cele prezentate mai jos:

  1. Bateria auto este in topul acestor probleme. Se pare ca, imediat ce conducatorii auto au vrut sa urce la volan si sa porneasca in calatoria lor, acumulatorul destul de vechi nu a mai vrut sa porneasca, descarcandu-se complet. Unii soferi au recunoscut ca l-au pus degeaba la redresor si ca au fost nevoiti sa cumpere unul nou din magazinul online SORGETI, unde au fost ajutati sa aleaga modelul potrivit; reparatii auto-min
  2. Si anvelopele le-au pus bete in roate soferilor din Valcea, aflati in situatia de a-si abandona masinile in parcare in aceasta perioada dificila. Unii dintre ei au observat ca acestea s-au crapat pe partea din exterior. Intr-adevar, chiar daca are presiunea optima, un cauciuc perfect, dar care sta mult timp fara sa fie folosit, ajunge sa aiba peretii din ce in ce mai deformati. Din acest motiv, valcenii si-au dat seama ca miscarea este vitala pentru o durata de viata lunga a anvelopelor;
  3. Sistemul de franare a suferit, de asemenea, de pe urma acestei stationari fortate a autoturismului. Astfel, unii soferi au observat rapid ca discurile ruginisera, chiar ca sabotii de tambur s-au blocat. In mod normal, cand masina este in mers, discurile se curata si se uniformizeaza, dar n-au mai reusit sa faca acest lucru dupa doua luni de lipsa de miscare, iar problemele nu au intarziat sa apara.

In concluzie, un sofer care vrea sa foloseasca iar propria masina, dupa aceasta perioada in care a stat parasita, nu trebuie sa uite sa-i faca inainte o mica revizie, altfel se va confrunta cu multe situatii dificile sau chiar grave in trafic.

Surse foto:

shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe