Amenajeaza cu stil! Top 6 ponturi pentru ca gradina ta din Valcea sa arate minunat vara aceasta!

miercuri, 17 iunie 2020

Soarele si-a facut simtita prezenta, iar vara si-a intrat in drepturi! Pentru mai multe clipe de relaxare, ai grija de gradina ta si bucura-te in fiecare zi de o priveliste care te va face sa simti ca esti in concediu!

Daca vrei ca spatiul tau verde sa arate ca in revistele de turism, trebuie sa ai grija la cateva aspecte si vei fi rasplatit cu un piesaj desprins din tablouri celebre.

Iata top 6 ponturi de care ar trebui sa tii cont daca vrei ca gradina ta sa fie o oaza de relaxare:

 

 

  • Iluminatul spatiului verde este un aspect important, deoarece, seara, aspectul gradinii se va schimba radical daca stii cum sa te folosesti de lumini si umbre. Incearca sa pui cateva lampi solare printre flori sau aproape de alei, iar pentru o atmosfera inedita alege cateva ghirlande sau beculete si aseaza-le in pomi sau agata-le de diverse obiecte. Opteaza si pentru cateva becuri led destinate spatiile din interior, precum foisoare sau pavilioane, iar in exterior, alege surse de iluminat potrivite, astfel incat sa nu provoci accidente din cauza temperaturilor ridicate sau a umiditatii. 

 

 

 

  • Planteaza flori cataratoare si te vei putea bucura de un peisaj idilic. Exista numeroase specii de plante care iti pot infrumuseta spatiul verde. Fie ca este vorba despre clasicii trandafiri urcatori ori despre glicina sau caprifoi, toate vor crea un ambient romantic, placut privirii si atractiv. In plus, vei avea parte si de un parfum floral imbietor.

 

 

  • Gazonul este deseori neglijat, desi are o mare importanta pentru ca  influenteaza aspectul general a gradinii. In cazul in care ti se pare prea scump sa cumperi role, poti planta seminte de gazon. Daca il uzi regulat si il erbicidezi, acesta va arata ca un covor verde pe care vei putea pasi in voie descult, bucurandu-te din plin de natura.

 

  • Mobilierul de exterior asigura un confort sporit si face sederea in gradina extrem de placuta. Pe langa masa, canapele si scaune lega si un hamac. Te vei putea relaxa la umbra si chiar ti se va parea placut sa tragi un pui de somn intr-o dupa amiaza insorita. Daca ai posibilitatea financiara, alege si un pavilion sau un foisor. 

 

  • O alee care sa traverseze serpuit un gazon ingrijit va arata magnific. Exista numeroase modele care se potrivesc diferitelor stiluri de amenajare. Fie ca alegi piatra naturala, lemnul sau dopuri din plastic, cu siguranta, spatiul tau verde va arata mai frumos cu o mica poteca.

 

  • Copacii nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina. Pe langa faptul ca produc oxigen si asigura umbra, arata si frumos. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie poti planta un nuc, un cires, un par sau, de ce nu, un liliac. 

 

Asadar, pentru o priveliste deosebita, este nevoie de multa munca, dar gradina ta va arata, cu siguranta, superb. Daca mai ai si un pic de spatiu unde sa adaugi doua sezlonguri si o umbrela, atunci vei avea parte de o vara minunata!

sursa foto shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe