Eugen Neata: Bătrânii și copiii din instituțiile administrate de stat trec prin clipe grele

vineri, 29 mai 2020

Servicii sociale de niciun ban

Bătrânii și copiii din instituțiile administrate de stat trec prin clipe grele. Guvernul îi lasă fără salarii pe angajații care ar trebui să aibă grijă de ei. Consecințele pot fi dezastruoase. Există deja cămine de bătrâni infectate cu coronavirus. Zeci de oameni au și murit deja. Îngrijitorii sunt extenuați de încordarea în care lucrează cu oameni fragili, în condiții extreme, de amenințare cu moartea și a lor și a celor internați. Să-i lași pe acești oameni fără banii pentru care muncesc și cu care își întrețin propriile familii este un gest greu de calificat. Guvernul liberal pică și acest examen de elementară omenie și de minimă pricepere administrativă.
Nu poți demobiliza tocmai pe aceia care au și pregătire și determinarea să lucreze cu cei mai neajutorați dintre oameni. Personal, nu văd niciun motiv rațional pentru întârziere acestor salarii. Nu cred că este vorba despre lipsa banilor sau despre neatenție. Banii guvernamentali se distribuie de la cele mai grave neputințe spre cele mai mici dintre nevoi, nu invers. Să aibă mai multă nevoie firmele de casă ale guvernului de banii țării decât cei care pleacă de acasă în fiecare dimineață să se confrunte cu pericolul de infectare a lor, a bătrânilor și a copiilor din grija lor? Să fie mai importantă protecția celor care fac profit mișcând banii statului de colo-colo decât banii familiilor acelora care îngrijesc pe bătrâni și pe copii și care se întorc la ai lor cu teama de a-i infecta și cu mâinile goale, fără bani?
Dacă acesta este planul de guvernare după care ne conduc liberalii prin cel mai greu moment din viața noastră, atunci el trebuie știut de toată lumea, în întreaga sa cruzime. Ca să știm și noi din ce fac profit liberalii care ne guvernează prin ei înșiși și pentru ei înșiși, întârziind să trimită banii țării acolo unde este nevoie de ei și unde banii pot face diferența dintre viață și moarte cu adevărat.

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe