EUGEN NEAŢĂ, DEPUTAT PSD: "NIMENI NU DOREȘTE O ENCLAVĂ PE TERITORIUL ROMÂNIEI "

miercuri, 29 aprilie 2020

Lumea este foarte atentă la toate amenințările, nu numai la pericolul medical prin care trecem cu toții. Foarte mulți vâlceni m-au întrebat în ultima vreme ce este cu proiectul acela de lege care a trecut pe nevăzute de Camera Deputaților, în aglomerația decretării stărilor de urgență și a instituirii regulilor de izolare din calea coronavirusului. Proiectul pretinde acordarea autonomiei așa-zisului Ținut secuiesc, o melodie veche care sună din ce în ce mai fals. Uniunea maghiarilor a inițiat proiectul și a primit în termen legal respingerea din partea Comisiei de Administrație. Așa, respins de comisie, nu s-a mai votat în plenul la 25 martie, data limită, în aglomerarea de evenimente sanitare dramatice, însă a fost adoptat tacit în 23 aprilie, în urmă cu câteva zile. Adoptarea tacită nu este una care să dea dreptul niciunei opoziții. Documentul merge mai departe în Senat, care are ultimul cuvânt de spus.

M-am consultat cu colegii mei, senatori ai Partidul Social Democrat și am primit asigurarea unei opoziții cel puțin la fel de puternice cum a fost aceea din comisia de profil, care l-a respins cu votul tuturor social-democraților. Nimeni nu dorește o enclavă pe teritoriul României și nici oficializarea criteriului etnic în separarea românilor de români. Nimeni dintre social-democrați.

Nu bag mâna în foc pentru alte grupuri politice.

Am avut discuții detaliate cu parlamentarii vâlceni, colegi cu mine în Partidul Social Democrat. Toată lumea confirmă îngrijorarea electoratului din acest județ, cel care ne-a votat pentru a ajuta la dezvoltarea regiunii, dar și pentru a păstra valorile naționale pe care le avem. România este un stat unitar și indivizibil, în sensul că el nu poate fi segmentat, nu poate face obiectul unor divizări, totale sau parțiale, cu regimuri juridice diferite.

Pe scurt, asigur pe vâlceni de unanimitatea votului social-democrat împotriva acestei ultime tentative de separare a românilor de români pe teritoriul României. Acum și în veacul vecilor!

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe