Elevii valceni cer săpun și hârtie igienică in scoli!

joi, 27 februarie 2020

Comunicat de presă

1. Consiliul Județean al Elevilor Vâlcea susține cauza elevilor vâlceni care nu beneficiază de condiții optime de igienă în unitățile de învățământ preuniversitar.

2. În contextul răspândirii epidemiei internaționale, solicităm tuturor instituțiilor de învățământ, din județul Vâlcea, să ia atitudine în privința dotării grupurilor sanitare și a sălilor de clasă cu săpun și hârtie igienică, respectiv soluții dezinfectante pentru mâini.

3. Deși, Consiliul Județean al Elevilor Vâlcea a militat în mod repetat pentru această cauză, multe instituții de învățământ din județul Vâlcea întâmpină bariere economice sau de orice altă natură atunci când vine vorba de asigurarea și menținerea stării igenice în grupurile sanitare ale școlilor. Săpunul și hârtia igienică, o necesitate a elevilor, ce ar trebui rezolvată urgent, este în continuare ignorată și neglijată de către factorii decizionali în majoritatea instituțiilor educaționale vâlcene.

4. Conform articolului 6, alineatul 4 din Statutul Elevului, aprobat în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 44/2016, elevii au dreptul să își desfășoare activitatea în spații care respectă normele de igienă școlară, de protecție a muncii și de protecție civilă. Așadar, săpunul și hârtia igienică reprezintă un drept și o necesitate a tuturor beneficiarilor primari ai educației, nu un lux.

Consiliul Județean al Elevilor Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe