5 reguli de asortare a pantalonilor casual

joi, 27 februarie 2020

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/traveler-traveller-hipster-bag-man-2203666/

 

Dacă vrei să-ți îmbunătățești stilul vestimentar, probabil te gândești să înlocuiești blugii cu alte modele de pantaloni casual. Pentru a putea crea ținute reușite, trebuie însă să respecți cinci reguli. Iată care sunt acestea.

1. Alege măsura și croiala potrivite

Indiferent de fizic, e important să alegi pantalonii pe măsura potrivită. Asigură-te că aceștia îți cuprind talia fără să porți curea și că nu te strâng. Ca lungime, este necesar să acopere ultimele 2 perechi de găuri ale șireturilor de la încălțăminte.

 

În sezonul cald, simte-te liber să porți și pantaloni care sunt mai scurți și îți lasă glezna la vedere. Evita însă croiala skinny! Acest model nu te va avantaja, deoarece va face piciorul să pară mai gros în partea superioară decât sub genunchi. Alege un model slim sau regular. Acești pantaloni îți vor face picioarele drepte și îți vor permite o mai bună libertate de mișcare.

2. Poartă pantofi din piele

Pantalonii casual se pot purta cu teniși, dar această încălțăminte este deja folosită de foarte mulți bărbați. De aceea, ar fi bine să alegi pantofi casual pentru bărbați de la Ted Shoes, care să fie din piele naturală sau piele întoarsă. Ai nevoie de sugestii? Începe cu o pereche Wingtips sau cu imprimeu brogue. Vara poți purta și loaferși sau mocasini.

3. Alege șosete închise la culoare

Ca să lași o impresie plăcută, renunță la șosetele albe. Acestea nu se potrivesc decât la ținute sportive sau cu încălțămintea în aceeași culoare. Poartă o pereche de șosete negre sau asortează culoarea lor cu cea a pantalonilor. Pentru a face asta, alege o nuanță care să fie puțin mai închisă.

 

De exemplu, poartă pantaloni albaștri cu șosete bleumarin sau pantaloni bej cu șosete maro. Poți purta și o pereche de șosete cu imprimeu.

4. Poartă o cămașă sau un tricou

Cămașa office albă te va ajuta să creezi o ținută smart casual. Aceasta reprezintă cea mai sigură variantă pentru început, deoarece se poate asorta la orice. Un alt lucru pe care-l poți face este să porți o cămașă de blugi albastră.

 

Vrei să porți tricou? Nu folosi modelele cu imprimeu, fiindcă nu se vor potrivi în ținută. În schimb, poartă tricouri simple, cu decolteu în V. Pentru a nu da greș, alege o culoare neutră, cum este alb, bleumarin, gri, bej sau negru. Poți folosi și un tricou polo în aceleași nuanțe. În cazul în care îți dorești culori mai intense, caută unele care să se potrivească cu tenul tău. Dacă acesta este mai închis, îți va sta bine în roșu sau portocaliu. Pe de altă parte, la un ten mai deschis se potrivesc culorile reci, precum albastru sau mov.

5. Adaugă un sacou

Sacoul are rolul de de a completa ținuta.  Poți alege fi un blazer, cu textura mai groasă și de culoare bleumarin. Cel clasic are un singur rând de nasturi metalici și buzunare aplicate. Poți purta și un sacou sport cu imprimeu, maro sau vișiniu. Încearcă să găsești un model slim, creat pe stilul italian. La acesta, poți folosi și o cravată uni verde sau o batistă de buzunar albă.

 

Pantalonii casual reprezintă înlocuitorul perfect pentru blugi. Dar ca să ai stil când îi porți, trebuie să ții cont de câteva reguli. În primul rând, alege un model slim sau regular fit și asigură-te că pantalonii sunt pe măsura potrivită. Asortează-i cu o pereche de pantofi din piele și șosete într-o nuanță închisă. În partea superioară poți purta un tricou polo sau o cămașă și un sacou. Cu ajutorul acestor elemente, vei reuși să creezi ținute reușite și să arăți bine.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe