Spania: prima stație de gaz natural din Ciudad Real devine funcțională

miercuri, 18 decembrie 2019

 

Primarul orașului Ciudad Real, Pilar Zamora, consilierul pentru mobilitate, David Serrano, delegatul Mobilității Central-Sud Naturgie, Javier Bueno și managerul AISA, Ángel Hernández, au deschis prima stație publică de gaze naturale pentru vehicule în Ciudad Real, situată în Poligonul Larache.

Noua stație este amplasată strategic, deoarece se află la doi kilometri de A-43, care face legătura între Ciudad Real și A-4, una dintre autostrăzile spaniole cu cel mai mare trafic de autoturisme și camioane, facând legătură și cu A-41 și N-430.

Naturgy a făcut investiția pentru lansarea acestei stații, care are un rezervor pentru CNG, permițând aprovizionărea flotei de autobuze urbane operate de compania AISA, facilitând trecerea altor vehicule municipale la această tehnologie și răspunzând cererii din ce în ce mai mare pentru vehicule de transporturi grele și autovehicule.

„Avem deja trei autobuze urbane care circulă cu gaz natural și este planificată achiziționarea a încă opt, de aceea este important să avem un loc unde să alimentăm aceste autobuze. Ne dorim un oraș sustenabil din punct de vedere ecologic, cu emisii mai puțin poluante și cu asta îl obținem ”, a spus Pilar Zamora. Aceasta a mai indicat că această stație de gaze naturale se află într-un important centru de comunicații, unde circulă numeroase transporturi de mărfuri grele.

„Orice lucru care nu poluează și protejează mediul va fi susținut de către Consiliul Local”, a comunicat Primarul orașului Ciudad Real, Pilar Zamora.

Sursa: http://www.ngvjournal.com/s1-news/c4-stations/spain-first-natural-gas-station-in-ciudad-real-becomes-operational/

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe