|joi, octombrie 28, 2021
  • Follow Us!

Povestea valceanului din Golesti care a venit la vot fără un picior. A ieșit de la vot în lacrimi 

received_815841392207683
Un bărbat din Râmnicu Vâlcea a mers duminică, 24 noiembrie, să voteze la turul al doilea la alegerile prezidențiale. Povestea lui este impresionantă deoarece starea sa de sănătate este una precară.

Un bărbat din comuna Golești, județul Vâlcea, i-a impresionat pe mulți cu gestul său de duminică, 24 noiembrie. El a mers să voteze în cârje, la secția de votare deschisă în localitatea sa. Potrivit legii, persoanele care nu au o stare foarte bună de sănătate sau nu se pot deplasa la secția de vot au dreptul să solicite urnă mobilă. Totuși, bărbatul nu a făcut acest lucru.

El a mers în cârje să voteze și a ieșit din secție cu ochii în lacrimi.

Bărbatul din Golesti, la vot în cârje

Povestea bărbatului din Râmnicu Vâlcea care a mers la vot în cârje

Sursa foto: Adevărul

Bărbatul fără un picior a votat la secția deschisă în comuna Golești, județul Vâlcea. Potrivit legii, el ar fi avut dreptul să solicite urna mobilă, din cauza condiției sale fizice, dar nu a recurs la acest.   Bărbatul a recurs la acest gest și pe 26 mai, atunci când a mers să voteze și la referendum și la alegerile europarlamentare – informeaza playtech.ro

Gestul său a fost apreciat de toți cei din secție.

„Spre deosebire de alţii care, chiar sănătoşi fiind, au ales să stea acasă, omul acesta reprezintă de fapt un exemplu de urmat pentru noi toţi, indiferent de colaratura politică. În ciuda ploii mocăneşti şi a vremii care te îndeamnă să stai în casă, la căldură, el a ales să îşi exercite dreptul de vot conferit de Constituţie”, au declarat membri din secţia de vot.

Bărbatul a părăsit secția de vot cu lacrimi în ochi.

„Am votat în speranţa că mi se vor întoarce şi mie copiii din străinătate, acasă”, a spus bărabtul cu lacrimi în ochi.

„E clar că nu a venit ca alţii, forţat, ci a venit din convingere proprie”, au spus cei care au asistat la gestul bărbatului.

Leave a Response