Dezvaluiri INCENDIARE despre primarul din Lungesti, Tiberiu Costea! Executari silite, amenintari, diplome false?!

miercuri, 20 noiembrie 2019

ACHIZITII DE SERVICII FARA BUGET

In urma cu aproximativ 3 ani Primaria Lungesti, condusa de primarul Tiberiu Costea, a declansat procedurile pentru un proiect cu fonduri europene cu scopul renovarii unei biserici din localitate. In acest sens a apelat la serviciile a doua firme de consultanta (la preturi excesive, nu avem informatii daca s-a facut o licitatie), sumele respective neavand acoperire in bugetul local.

Proiectul nu a fost admis si nici nu s-a completat documentatia necesara, asa cum au fost sfatuiti de aceste firme precum si de ADR SV Oltenia, in vederea contestarii.

DATORIE NEINREGISTRATA, posibila DETURNARE DE FONDURI

In plus domnul primar, Costea Tiberiu, a refuzat PLATA acestor firme, ceea ce a declansat un proces in instanta, unde Primaria a fost reprezentata de consilierul juridic al institutiei. Desi nu i s-a pus la dispozitie intreaga documentatie, angajata Primariei Lungesti a reusit sa castige in apel dar a pierdut in recurs. Din acel moment au inceput amenintarile si presiunile asupra ei pentru a demisiona, fara a vedea cine este adevaratul vinovat. In aceste conditii consilierul juridic a incercat cale extraordinara de atac dar si aceasta a fost respinsa.

FUNCTIONAR PUBLIC, TAP ISPASITOR

Comportamentul ulterior al primarului Tiberiu Costea a fost sub orice critica: cuvinte jignitoare, diminuari de salariu, comisie de disciplina (la care nu i s-a permis avocatului sa o reprezinte iar membrii au fost amenintati continuu), un adevarat calvar.

In cele din urma a fost destituita (13.11.2019 ultima zi de serviciu), prin hotarare de consiliu local unde PNL are majoritate, si nu i s-a permis sa ocupe un alt post desi era vacant (casier).

FUGA E RUSIONOASA, DAR E... SANATOASA?!

In data de 14.11.2019 la Primarie s-au prezentat executorii judecatoresti (ca sa puna in executare hotararea judecatoreasca mentionata mai sus), insotiti de jandarmi,  pentru sechestru -  primarul Tiberiu Costea nu a fost prezent - motivand ca e bolnav, in urmatoarele zile era pe teren pentru campanie electorala.

"I'LL BE BACK !!"

Executorii vor reveni pe data de 22.11.2019 pentru a recupera datoriile care, insumate cu dobanzile, au ajuns la 200.000 lei (2 miliarde lei vechi !!) numai pentru una din firme. Noi suspectam de asemenea ca nu s-au inregistrat cu aceste datorii in evidentele contabile, ceea ce este echivalentul unei deturnari de fonduri.

Cu toate acestea, la controalele efectuate de Curtea de Conturi nu pare sa se fi descoperit nimic, singura explicatie fiind ca primarul ii "cunoaste" pe cei de acolo. Este binecunoscuta influenta acestui personaj inclusiv in justitie, vezi procesul cu cloramina ...

"PREGATIREA UNIVERSITARA" A PRIMARULUI COSTEA

Tiberiu Costea este absolvent al "fabricii de diplome" Bioterra, unde au fost bine "pregatiti" si alti politicieni. Exista zvonuri ca ar candida pentru un loc in Parlament sau va fi numit prefect, fiind bun prieten cu Ludovic Orban (a fost prezent la investirea sa ca primar).

 

Sugeram institutiilor abilitate sa cerceteze urgent legalitatea diplomei Bioterra, acordata primarului Tiberiu Costea. Exista suspiciunea de plagiat si la lucrarea de doctorat, toata lumea stie ca nu a facut el lucrarea ci s-ar fi dus cu "sarsanaua" peste tot. Doctoratul era necesar pentru a "intra in carti" azi la functia de Prefect.

Nicu Trandafir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe