Theodor Paleologu: Viziunea mea - MERITOCRAȚIE ȘI PERFORMANȚĂ

miercuri, 30 octombrie 2019

Meritocrație și Performanță

Viziunea mea:

  • Performanță în administrația publică asigurată de digitalizare, depolitizare și mobilitate bazată pe meritocrație;
  • Economie performantă asigurată de fiscalitate redusă, fexibilitate și sprijin pe criterii meritocratice pentruinițiative antreprenoriale;
  • Bunăstare economică asigurată de sprijinul strategic pentru industrii-cheie, specifce proflului economic al țării (de exemplu: Tehnologia Informației — IT).

10 inițiative tactice pentru a îmi îndeplini viziunea:

  1. Depolitizarea instituţiilor statului prin stabilirea nivelului funcţiilor care sunt obiect al numirilor politice, care să se facă exclusiv la nivelul miniștrilor, secretarilor de stat și consilierilor acestora. Limitarea numărului secretariatelor de stat și a numărului consilierilor de miniștri și secretari de stat.
  2. Asigurarea reală, nu doar la nivel de promisiuni, a predictibilității și continuității legislative necesare unui mediu de afaceri performant.
  3. Încurajarea libertății economice prin înlocuirea reglementărilor abuzive cu cele utile, clare, cît mai aproape de necesitățile socio-economice ale țării; diminuarea birocrației excesive, bazată pe nepotism și pe relații condiționate politic.
  4. Respectarea fără excepţii a criteriilor de numire prin concurs a managerilor companiilor cu capital majoritar de stat, a cadrelor de conducere din poliţie, a şefilor direcţiilor descentralizate ale ministerelor, şcolilor şi spitalelor.
  5. Verificarea printr-un mecanism obiectiv a lucrărilor de doctorat ale persoanelor care ocupă funcţii de conducere în aparatul de Stat şi îndepărtarea din funcţii a celor care au plagiat.
  6. Promovarea unei noi legi privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate prin care sistemul sanitar să fie centrat pe nevoile cetăţeanului. Constituirea unei comisii independente de analiză profundă a sistemului medical, cu scopul găsirii de soluții pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de sănătate publică și diminuarea corupției (de exemplu: parteneriatul public-privat).
  7. Dezvoltarea unei strategii naționale și regionale de susținere a industriilor viitorului: informație tehnologică, cercetare și dezvoltare, inovație, bazată pe resursele umane disponibile la nivel național și în diaspora.
  8. Dezvoltarea unui program de urgenţă pentru utilizarea prioritară a Fondurilor Europene şi a creditelor pe termen lung de la Banca Europeană de Investiţii, pentru dezvoltarea rapidă a rețelei de autostrăzi, pentru modernizarea infrastructurii feroviare, portuare și aviatice existente.
  9. Dezvoltarea unui program de urgență pentru utilizarea prioritară a Fondurilor Europene și a expertizei tehnologice din sectorul privat pentru digitalizarea și automatizarea sistemelor de administrație publică și pentru interconectarea bazelor de date. Reluarea programului de creditare World Bank acordat pentru modernizarea ANAF.
  10. Restabilirea echilibrelor macroeconomice astfel ca pînă în anul 2024 România să mențină deficitul bugetar sub 3%, şi îndeplinirea criteriilor pentru trecere la moneda Euro. În cazul îndeplinirii criteriilor, consultarea Băncii Naționale, a mediului de afaceri și a societății civile în vederea aderării la politica monetară unică.

Material de campanie electorala, comandat de Organizatia Judeteana a PMP Valcea, cod AEP nr. 31190006, executat de SC Rebedit SRL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe