Sparle si soparle, 10.10.2019

miercuri, 9 octombrie 2019
  • Sâmbătă, 12 octombrie, doi consilieri locali din Râmnicu Vâlcea vor pleca într-o „vizită de documentare” în capitala Republicii Moldova timp de patru zile: este vorba de Fănel Lețu și Adrian Valentin Popa, ambii de la PSD. Concret, cu votul a 18 consilieri, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat deplasarea celor doi consilieri locali în Chișinău - Republica Moldova, pentru a participa la Hramul orașului Chișinău, în perioada 12 - 15 octombrie 2019. S-a mai decis suportarea din bugetul local al municipiului a diurnei și a cheltuielilor aferente acestei deplasări, în cuantum de circa 12 milioane de lei vechi fiecare. Cei doi consilierii locali vor prezenta la prima ședință ordinară a Consiliului Local o informare cu privire la deplasarea efectuată, dar nu mai târziu de 45 de zile de la data încheierii deplasării. În cazul în care consilierii locali nu vor depune informarea în termenul prevăzut vor suporta cheltuielile aferente deplasării.
  • Deși instituția se confruntă cu dificultăți financiare, iar oamenii din zonă trăiesc la limita sărăciei, primarul liberal din Brezoi, Robert Schell, nu a uitat să-și majoreze salariul până la nivelul record de peste 130 milioane de lei vechi lunar (inclusiv sporurile), conform publicației privind transparența veniturilor salariale la data de 30 septembrie 2019. Nici viceprimarul orașului nu s-a lăsat mai prejos și și-a crescut „din pix” salariul la circa 110 milioane de lei vechi lunar, pe când consilierii locali ridică și ei o indemnizație de 10 milioane de lei vechi. Potrivit declarației de avere, primarul Schell nu deține terenuri, locuințe, bani în conturi, tablouri, bijuterii, ci doar o mașină Volkswagen Passat din anul 2012, însă din salarii a încasat anul trecut de la Primăria Brezoi suma totală de 830 milioane de lei vechi.
  • Zilele trecute, a avut loc predarea comenzii Inspectoratului Județean de Jandami Vâlcea. Astfel, actualul adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, domnul colonel Grigore Ciaușescu, a predat conducerea unității domnului colonel Marius Radu. Pentru câteva minute, prefectul Florian Marin a avut, la sediul Instituției Prefectului, o întâlnire cu fostul și actualul șef al IJJ Vâlcea, în cadrul căruia i-a mulțumit domnului colonel Grigore Ciaușescu pentru profesionalismul de care a dat dovadă pe durata exercitării comenzii inspectoratului și i-a urat succes noului inspector șef, domnul colonel Marius Radu, în viitoarea sa activitate managerială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe