O nouă apariţie editorială: ŢARA LOVIŞTEI: Titeşti - Posada 1330 - Leagănul independenţei Ţării Româneşti

miercuri, 16 octombrie 2019

 

 

Simţim o bucurie peste margini, atunci când pe rafturile bibliotecilor sau pe standurile cu cărţi ale librăriilor sau în punctele de publicare şi difuzare a presei apar cărţi noi, mai ales când acestea sunt scrise (proză sau poezie) de autori vâlceni.

În acest sens, vă informăm stimaţi cititori că de sub teascurile editurii şi tipografiei Rotipo de la Iaşi a apărut recent o lucrare extrem de interesantă, bine documentată, avându-l ca autor pe renumitul medic Constantin Ioniţescu. Titlul lucrarii: „Ţara Loviştei. Titeşti”. Posada 1330, legănul independenţei Ţării Româneşti.

Un titlu extrem de bine venit, mai ales în această perioadă când se împlinesc 689 de ani de la renumitele bătălii ce au avut loc în zona comunei Titeşti din Ţara Loviştei, un loc rămas în istorie sub denumirea de „Posada de la 1330”.

Şi aşa cum mărturisea autorul „această carte am scris-o sub influenţa şi mai ales la îndemnul academicianului prof. Dr. Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, ca semn de respect faţă de dragostea ce o nutreşte pentru trecutul şi prezentul poporului român, având un îndemn pentru nepoţii autorului: Andrei, Ioana, Daniel şi Nectarie Ioniţescu, de a nu-şi uita trecutul şi de a fi urmaşi demni ai României.

Iată, stimaţi cititori, ce face vâlceanul nostru, dr. Constantin Ioniţescu care nu este la prima „abatere” scriitoricească. În legătură cu acest fenomen literar editorial vă informăm că lansarea oficială va avea loc  joi, 31 octombrie 2019, începând cu orele 12:00, la sediul Bibliotecii comunale din comuna Titeşti-Ţara Loviştei.

Cu această ocazie organizatorii invită să participe la acest eveniment directorii de scoli şi profesorii care predau în zonă, consilierii locali, conducerile primăriilor din Ţara Loviştei, pe elevi şi, nu în ultimul rând, pe iubitorii de cultură din această frumoasă şi istorică zonă a Vâlcii străbune.

Suntem convinşi că vom primi tot sprijinul din partea autoritatilor locale.

 

Nicolae Dinescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe